Google+ Το Ξέφωτο: Γ. Πεταλωτής: Δεν συζητάμε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Δεν συζητάμε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο

Ως αναγνώριση των προσπαθειών της κυβέρνησης αποτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων και ως έκφραση «επιβράβευσης» των προσπαθειών τη συζήτηση για παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα. Αποσυνέδεσε ωστόσο τη συζήτηση από το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου και της αναδιάρθρωσης του χρέους. 



"Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του μνημονίου, νέων μέτρων και αναδιάρθρωσης του χρέους", απάντησε ο Γ. Πεταλωτής σε ερώτημα αν η επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού δανείου έχει και "κρυφούς" όρους.
"Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο [σ.σ παράταση], από εκεί και πέρα ακούγεται μια συζήτηση που έρχεται σαν επιβράβευση του κυβερνητικού προγράμματος" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι το "όχι" της Γερμανίας δεν απασχολεί την Ελλάδα, καθώς "πρόκειται για μια δημόσια συζήτηση πλέον και η κυβέρνηση ασχολείται με την απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων".
Ξεκαθάρισε, δε, ότι η όποια δημόσια συζήτηση γίνεται αποκλειστικά για το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και όχι σε νέα δάνεια.

Χαμηλοί τόνοι για τις ενστάσεις στην οικονομική πολιτική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους, όσον αφορά στην κριτική του Παντελή Οικονόμου στον υπουργό Οικονομικών, αλλά και στις ενστάσεις και άλλων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για την οικονομική πολιτική. Με τη φράση "ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο υπουργός που έχει εκτεθεί περισσότερο από όλους στα μεγάλα ζητήματα και τα έχει αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο" και την επισήμανση πως "εάν δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να μην είχαμε φτάσει σε αυτά τα αποτελέσματα", ο Γ. Πεταλωτής σχολίασε την άποψη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου, ότι "είναι καλύτερο ο υπουργός Οικονομικών να μη μιλάει πολύ".
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι "οι βουλευτές έχουν την πολιτική αυτόνομη οντότητά τους και δικαιούνται και υποχρεούνται να λένε τις απόψεις τους".
Αναφορικά με τα εξωκομματικά πυρά και την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει συγνώμη για τη "φωτογραφική αναφορά του" στον Κ. Καραμανλή, ως τον πρωθυπουργό που μίλησε για διεφθαρμένη χώρα, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε: "Είναι αλήθεια ότι κάθε μέρα που περνάει η Ν.Δ. αυξάνει το θράσος της. Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. προσπαθούν  να δημιουργήσουν μια πολιτική στήριξη στις επιλογές τους, ενώ δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως. Καλύτερο είναι να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις ευθύνες τους και την απαράδεκτη συμπεριφορά που και σήμερα επιδεικνύουν. Φτάσανε να λένε ότι δεν είναι σκάνδαλο το Βατοπέδι".

Αποστάσεις... ασφαλείας από τον Κ. Μητσοτάκη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει ευθέως τις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου χαρακτήρισε "λαϊκιστή" τον Αντώνη Σαμαρά. "Ο κ. Μητσοτάκης έχει τις δικές του απόψεις έχει κριθεί και κρίνεται από την πολιτική ιστορία, εμείς έχουμε τις δικές μας απόψεις για τη στάση της Ν.Δ.", είπε ο Γ. Πεταλωτής και πρόσθεσε πως "ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. ακολουθούν έναν τρόπο που κάθε άλλο παρά σοβαρός τρόπος αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι".

"Καμία δυστοκία στην επιλογή υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών"
Ο Γ. Πεταλωτής αρνήθηκε ότι το κυβερνών κόμμα δυσκολεύεται στην επιλογή υποψήφιων αντιπεριφεριαρχών, ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. "Οι επιλογές που γίνονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρες και βασίζονται σε συγκεκριμένα κριτήρια, εν αντιθέσει με αυτό που γίνεται στη Ν.Δ. όταν βλέπουμε ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. στο Ν. Αιγαίο [σ.σ  Χ. Κόκκινος] αν και έχει καταδικαστεί συνεχίζει να είναι υποψήφιος", υποστήριξε.
Σχετικά, δε, με το βέτο που φέρεται να έβαλε ο Γιάννης Μίχας στη συμμετοχή του Παν. Φασούλα στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής, ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε: "Δεν υπάρχει θέμα βέτο, γίνονται οι καλύτερες επιλογές και θα ανακοινωθούν σύντομα".

 enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...