Google+ Το Ξέφωτο: Οι πιο αηδιαστικές τροφές στον κόσμο

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πιο αηδιαστικές τροφές στον κόσμο

Balut-big

Τα 5 φαγητά που δεν θα δοκιμάζατε ούτε σε στοίχημα.

  Κάθε λαός έχει την κουλτούρα του, στην ιστορία του και τα φαγητά του. Οπωσδήποτε πρέπει να σεβόμαστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε λαού και στα ταξίδια μας να είμαστε ανοιχτοί σε νέες γεύσεις. Ωστόσο υπάρχουν κάποια φαγητά που θα έπρεπε να ήσουν τρελός ή υπερβολικά τολμηρός για να τα δοκιμάσεις.

Escamoles - Μεξικό

Escamoles

Το συγκεκριμένο πιάτο αποτελείται από αβγά του τεράστιου μαύρου μυρμηγκιού iometopum, το οποίο φτιάχνει το σπίτι του στα ριζικά συστήματα των φυτών. Η συλλογή των αβγών είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη διαδικασία, καθώς τα μυρμήγκια έχουν ισχυρό δηλητήριο και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αβγά έχουν την υφή του cottage cheese και ο πιο δημοφιλής τρόπος να τα τρως είναι σε tacos. Τα escamoles έχουν μια ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση που θυμίζει βούτυρο και καρύδια, έτσι πολλοί τουρίστες δεν καταλαβαίνουν ότι τρώνε αβγά μυρμηγκιού.

Casu Marzu - Ιταλία
Casu-Marzu

Είναι ένα πρόβιο τυρί το οποίο αφήνουν επίτηδες να «μολυνθεί» και το λατρεύουν στη Σαρδηνία. Σαν αποτέλεσμα το τυρί γεμίζει από ένα περίεργο λευκό σκουλήκι και η μυρωδιά του είναι απαίσια. Η δυνατή του γεύση μπορεί να «κάψει» τη γλώσσα και κάποιες φορές δημιουργεί στομαχικές διαταραχές. Το τυρί είναι απαγορευμένο αλλά δεν απωθεί τους κάτοικους της Σαρδηνίας να το απολαμβάνουν. Μάλιστα είναι τόσο ιδιαίτερο που το σερβίρουν μόνο σε μεγάλες γιορτές.

Lutefisk - Νορβηγία
Lutefisk

Πρόκειται για βακαλάο αλλά μην χαίρεστε, υπάρχει και παγίδα. Οι Νορβηγοί παίρνουν γερασμένο ψάρι και το αφήνουν μέσα σε ένα καυστικό υγρό. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο με την υφή ζελατίνας και έντονη απωθητική οσμή. Αυτό το πιάτο που δεν θα δοκιμάζαμε ποτέ, το τρώνε και στην Φινλανδία.

Κρασί από ποντίκια - Κορέα
wine-mice

Νεογέννητα ποντικάκια τοποθετούνται σε ένα μπουκάλι κρασί από ρύζι. Το συγκεκριμένο ποτό θεωρείται πολύ καλό για την υγεία. Το χειρότερο είναι πως σε κάθε ποτήρι καταπίνεις και ένα ποντικάκι, όπως το σκουλήκι στην τεκίλα. Αν ξεπεράσετε το θέμα με τα ποντίκια και πιείτε, τότε θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν βενζίνη.

Balut - Φιλιππίνες

balut

Είναι αβγά πάπιας που επωάζονται μέχρι το έμβρυο να είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και στη συνέχεια το βράζουν ζωντανό. Το συγκεκριμένο έδεσμα πωλείται ακόμα και στους δρόμους σαν fast food. Όσοι έχουν φάει λένε πως ιδιαίτερη εντύπωση τους κάνει το πόσο τραγανό είναι το εσωτερικό. Μάγκες αυτό το τραγανό είναι τα κόκαλα.

http://boyz.gr

3 σχόλια :

  1. hi! here in the philippines, we truly love eating that egg we call it "BALUT" its delicious and full of vitamins that can give you strength. honestly me too its hard to eat those chicks inside just eating the yellow one with vinegar or salt. but overall we love it.. try it to complete ur visit here in the phils.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...