Google+ Το Ξέφωτο: Ενάντια στο ΑΜΚΑ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ενάντια στο ΑΜΚΑ


Ξεκινά νέος "ιερός πόλεμος" με αφορμή το ΑΜΚΑ; Όπως εκτιμάται και από την ανακοίνωση Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Ιεραρχία μάλλον δέχεται πιέσεις τόσο από πλήθος πιστών όσο όμως και από χριστιανικές οργανώσεις.
Δεχόμενοι ασφυκτικές πιέσεις από πιστούς αλλά και χριστιανικές οργανώσεις σχετικά με το ΑΜΚΑ και την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, εμφανίζονται να είναι οι Συνοδικοί ιεράρχες οι οποίοι και αποφάσισαν στη συνεδρίαση της Τρίτης να διερευνήσουν νομικά το όλο ζήτημα.
''Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση να αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη σε συνεργασία με ειδήμονες καθηγητές των τομέων της Ορθοδόξου Δογματικής, του Συνταγματικού Δικαίου και της Πληροφορικής, του ζητήματος της έκδοσης της «Κάρτας του Πολίτη». Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υποβληθεί σχετική εισήγηση''
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ασκήθηκαν σχεδόν αφόρητες πιέσεις προς την κεντρική εκκλησία, αφενός από τις χριστιανικές οργανώσεις οι οποίες τάσσονται κατά του ΑΜΚΑ αλλά και της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη, αφετέρου από συγκεκριμένους ενορίτες σε εκκλησίες της χώρας.
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες θέλουννα δημιουργείται και κλίμα καθώς την περασμένη Κυριακή μοιράστηκαν φυλλάδια σε σχεδόν όλες τις εκκλησίες. Στα φυλλάδια γινόταν άμεσα η σύνδεση ανάμεσα στο ΑΜΚΑ και την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη με το ηλεκτρονικό σφράγισμα.
Επίσης, οι χριστιανικές οργανώσεις φαίνεται να έχουν ξεκινήσει και διαδικτυακή εκστρατεία όπου καλούν ευθέως τους πιστούν να μην παραλάβουν την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη.
Η κατάσταση, όπως λένε τα στοιχεία, δεν είναι καλύτερη ούτε στο εσωτερικό της ιεραρχίας όπου παρά την ύπαρξη ψύχραιμων και νηφάλιων φωνών, υπάρχουν μητροπολίτες οι οποίοι ζητούν ευθέως σύγκρουση με την πολιτεία για το συγκεκριμένο θέμα.
Προς το παρόν αυτό πιθανολογείται πως αποφεύχθηκε αφού επικράτησε η ψυχραιμότερη πρόταση να διερευνηθεί νομικά το όλο ζήτημα και ειδικά αν είναι αντισυνταγματικό η υποχρεωτικότητα του μέτρου της ηλεκτρονική κάρτας και εν συνεχεία η Εκκλησία να ξεκινήσει διάλογο με την πολιτεία.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...