Google+ Το Ξέφωτο: Άλμα πρωτιάς για την εθνική (2-1)!

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Άλμα πρωτιάς για την εθνική (2-1)!


Δύσκολα, αγχωτικά, ενδεχομένως και άδικα -αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Ισραηλινοί δικαιούνταν δύο πέναλτι. Η ουσία όμως είναι ότι στο τέλος το ταμπλό έγραψε: ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ 2-1. Μια νίκη ιδιαιτέρως πολύτιμη, που από τη μια φέρνει την ελληνική ομάδα στην κορυφή της κούρσας για τα τελικά του Euro 2012 και από την άλλη αφαιρεί σημαντικότατο κομμάτι των ισραηλινών ελπίδων για μία εκ των δύο πρώτων θέσεων.
Ήταν ένα ματς συναρπαστικό, πραγματική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Οι Ισραηλινοί ήταν εξαιρετικοί επιθετικά, αλλά ευάλωτοι αμυντικά. Οι δε Έλληνες, με κορυφαίους τον εκπληκτικό Φετφατζίδη και τον αποτελεσματικό Σαλπιγγίδη, πέτυχαν το ζητούμενο και πήραν αυτό το αποφασιστικής σημασίας τρίποντο.
Οι Ισραηλινοί μπήκαν στο γήπεδο... όπως το συνηθίζουν: με εμφανή επιθετική διάθεση, έχοντας ψηλά την άμυνα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ελληνική ομάδα και έκανε ευκαιρίες (καθώς και το γκολ) στην κόντρα. Από την άλλη, ωστόσο, οι παίκτες του Φερναντές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην επίθεση και είχαν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του... φιλέλληνα Σουηδού Χάνσον, ο οποίος τους αρνήθηκε δύο πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδ... θύμιζε ρώσικη ρουλέτα! Οι Ισραηλινοί, "σαΐτες" και τρομερά επικίνδυνοι από τη μέση και μπροστά αλλά ιδιαίτερα ευάλωτοι στην άμυνα και οι Έλληνες παίκτες  παίζοντας την κόντρα, με τον Φετφατζίδη να ξεσηκώνει την εξέρδα και τον Σαλπιγγίδη να βγίνει συνεχώς στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ένα παιχνίδι κοινώς που θα μπορούσε να λήξει... με οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Η ελληνική ομάδα απλώς ήταν  πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική και πήρε τη νίκη. 



Σκόρερ: 22΄ Σαλπιγγίδης, 63΄ Καραγκούνης πέν. - 59΄ Σπυρόπουλος αυτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...