Google+ Το Ξέφωτο: Εκτός ορίων στην προανακριτική

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Εκτός ορίων στην προανακριτική


Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καταθέτει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης προκλήθηκε η πρώτη σύγκρουση μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγης είχε ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης φωνάζοντας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συναδέλφου του από τη Νέα Δημοκρατία, που σε επίσης υψηλούς τόνους του ζήτησε να σταματήσει να φωνάζει.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της έντασης στην αίθουσα και αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε διακόψει τη συνεδρίαση βγήκε από αυτήν προκαλώντας όμως την έντονη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προνομιακή μεταχείριση του κ. Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την όλη κατάσταση λέγοντας πως η ένταση δημιουργείται λόγω αυξημένης τεστοστερόνης και είπε δεικτικά: "Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο"

Απέβαλε τον Κασιδιάρη

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ είχε ξεκινήσει εκ νέου η εξέταση του Ευ. Βενιζέλου, ο Ηλ. Κασιδιάρης θεωρώντας πως το σχόλιο περί τεστοστερόνης αφορούσε τον ίδιο καταφέρθηκε με ύβρεις εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Ηλ. Κασιδιάρης: Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Βουλής λες 'έλα καλέ'. Εγω δεν ειμαι λαμόγιο και απατεώνας σαν εσένα

Ευ. Βενιζέλος: Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί να εχει η Βουλή διάλογο με τέτοιες νοοτροπίες

Ηλ. Κασιδιάρης: Σκάσε γελοιε και χοντρε.

Αμέσως μετά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άρχισε μαινόμενος και εκτός εαυτού να σπάει ποτήρια και μικρόφωνα, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης σηκώθηκε και κινήθηκε προς το μέρος του για να τον σταματήσει. Οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σηκώθηκαν επίσης από τα έδρανά τους για να αποτρέψουν μια σύγκρουση Κασιδιάρη - Γεωργιάδη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έβγαλε τα γυαλιά του, φοβούμενος ότι θα πέσει ξύλο στην αίθουσα και θα τραυματιστεί.

Αμέσως μετά ο κ. Μαρκογιαννάκης απαγόρευσε στον κ. Κασιδιάρη να κάνει και άλλες ερωτήσεις για σήμερα, ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποχώρησε διαμαρτυρόμενος. Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Επιτροπής και δήλωσε: "Ο συγκεκριμένος κύριος που με προσέβαλε στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία και την ασφάλεια της Βουλής να διακόψει τη συνεδρίαση. Ο κ. Μαρκογιαννάκης αντί να τον επαναφέρει στην τάξη προτίμησε να αποβάλει εμένα, να μου αφαιρέσει το δικαίωμα ερωτήσεων στην εξέταση του ποιο κρίσιμου μάρτυρα. Διότι υπάρχει απόλυτη τάση συγκάλυψης".megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...