Google+ Το Ξέφωτο: Ha Long Bay: ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ha Long Bay: ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς


Το Ha Long Bay είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Βιετνάμ στην επαρχία Κουάνγκ Νιν. Είναι ένα κόσμημα για το Βιετνάμ και θεωρείται ένα από τα οκτώ θαύματα του κόσμου. Το Ha Long σημαίνει καθοδικός δράκος. Ο κόλπος αποτελείται χιλιάδες βράχους και νησιά.
Το Ha Long Bay αριθμεί 1.600 νησιά και νησίδες από ασβεστόλιθο σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θαλασσινό τοπίο πυλώνων ασβεστόλιθου. Λόγω το ότι είναι πολύ απόκρημνοι οι βράχοι τα περισσότερα από τα νησιά είναι ακατοίκητα. Η  εξαιρετική φυσική ομορφιά της περιοχής συμπληρώνεται από το μεγάλο βιολογικό ενδιαφέρον της.





Ένα άλλο από τα  κύρια αξιοθέατα του Ha είναι τα πολύ ήρεμα νερά του κόλπου και τα χιλιάδες ασβεστολιθικά βουνά σε σχέση με το θαλασσινό τοπίο. Τα νερά του κόλπου είναι πολύ καθαρά κατά τη διάρκεια της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού. Μερικά από τα νησιά είναι αρκετά μεγάλα και υπάρχουν μικρές εσοχές με αμμουδιές, όπου μπορεί κάποιος να κολυμπήσει.


1 σχόλιο :

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...