Google+ Το Ξέφωτο: Το νέο Citroen DS5

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Το νέο Citroen DS5


To πιο πρόσφατο μέλος της σειράς DS παρουσίασε η Citroen. To DS5 ξεχωρίζει από την πολυτελή εμφάνιση και τον πλουσιότερο εξοπλισμό. Σχεδιαστικά  μοιάζει να διαφέρει σε μεγαλύτερο βαθμό από το C5 και το αμάξωμα να δείχνει πιο τολμηρό με μια crossover διάθεση αλλά και διαφορετικό από ότι στην περίπτωση των DS4 και C4.


Χαρακτηριστικό είναι πως το DS5 είναι πεντάθυρο με μήκος 4,5 m και πλάτος 1,85 m ενώ είναι ελαφρώς κοντύτερο και λίγο φαρδύτερο από το Ford Mondeo. Είναι δυναμικό σε στιλ από όποια γωνία και αν το δεις ενώ πίσω ξεχωρίζουν οι διπλές εξατμίσεις. Το εσωτερικό είναι και αυτό με την σειρά του εντυπωσιακό και εξοπλίζεται με τον πλούσιο σε τεχνολογικά συστήματα εξοπλισμό της εταιρίας.

Το DS5 θα είναι το πρώτο Citroen που θα λανσαριστεί με το σύστημα Hybrid4 που συνδυάζει δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα 163 ίππων με ηλεκτροκινητήρα 37 ίππων στο πίσω άξονα. Το υβριδικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει στις χαμηλές ταχύτητες μόνο με ηλεκτρική ενέργεια ενώ στην κανονική του κίνηση οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται στα 99 g/km. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας το λανσάρισμα του DS5 στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει τέλη του έτους.






http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...