Google+ Το Ξέφωτο: Schaeuble: Η Ελλάδα έκανε αξιοσημείωτη πρόοδο τους τελευταίους μήνες

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Schaeuble: Η Ελλάδα έκανε αξιοσημείωτη πρόοδο τους τελευταίους μήνες


Η Ελλάδα έκανε αξιοσημείωτη πρόοδο τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Επενδυτικού Συνεδρίου στο Λονδίνο.


Αναφερόμενος στο κύμα έκτακτων μέτρων στήριξης που έχουν λάβει οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες προειδοποίησε ότι δημιουργούν "κρίσιμα προβλήματα", καθώς μπορούν να ωθήσουν τους επενδυτές να πάρουν λάθος αποφάσεις.

Ο Schaeuble τόνισε την ανάγκη οι χώρες να συνεργαστούν για να "μειωθεί η παγκόσμια ρευστότητα".

"Είμαι πολύ ανήσυχος -θα το συζητήσουμε τις προσεχείς ημέρες", δήλωσε ο Schaeuble, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στη διήμερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών των χωρών της ομάδας G7 που ξεκινά την Παρασκευή στο Aylesbury, μια μικρή πόλη στα βόρεια του Λονδίνου.

Τα χαμηλά επιτόκια που έχουν θέσει μεγάλες Κεντρικές Τράπεζας -όπως η ΕΚΤ, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Fed- για να τονώσουν τις δοκιμαζόμενες οικονομίες τους, έχουν πυροδοτήσει το λεγόμενο κυνήγι αποδόσεων καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων και άλλοι επενδυτές αναζητούν πάγια με υψηλότερες αποδόσεις. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν εκφράσει την ανησυχία τους πως αυτό το κυνήγι ωθεί τους επενδυτές σε πιο επικίνδυνα πάγια.

Ο Schaeuble εμφανίζεται ανήσυχος πως η άνετη πρόσβαση σε φθηνά κεφάλαια μπορεί να οδηγήσει τους επενδυτές σε κακές αποφάσεις.

"Παρουσιάζονται ολοένα μεγαλύτερα προβλήματα από τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια και τα επιτόκια δεν αποτελούν πια το μηχανισμό για τις σωστές αποφάσεις στην κατανομή πόρων", είπε.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...