Google+ Το Ξέφωτο: Θέτει σε λειτουργία τις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Θέτει σε λειτουργία τις πυρηνικές εγκαταστάσεις


Σε λειτουργία θέτει εκ νέου τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις η Βόρειος Κορέα, περιλαμβανομένου και του αντιδραστήρα της Γιονγκμπιόν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.


Μεταδώθηκε ότι οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την παραγωγή ηλεκτρισμού όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της σημερινής δημοσίευσης της ομιλίας του Κιμ Γιονγκ Ούν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του που χαρακτήρισε ως μέτρο αποτροπής της εισβολής και θεμέλιο για την ευημερία της χώρας τα πυρηνικά όπλα.

Είπε παράλληλα ότι η πυρηνική ισχύς της Β. Κορέας είναι "μια αξιόπιστη αποτροπή του πολέμου και μια εγγύηση για την προστασία της κυριαρχίας μας".

Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν να αναγκάσουν την χώρα του να προβεί σε εξοπλισμούς που θα την εμποδίσουν να αναπτυχθεί οικονομικά.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν αντιτορπιλικό με την ικανότητα να αναχαιτίζει πυραύλους κοντά στις ακτές της Νότιας Κορέας, δείχνοντας έτσι την πλήρη υποστήριξή τους στη Σεούλ έναντι των απειλών που δέχεται από τον βόρειο γείτονά της.

Το αντιτορπιλικό εστάλη νοτιοδυτικά της κορεατικής χερσονήσου και δεν επέστρεψε στο αγκυροβόλιό του στην Ιαπωνία με μια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί να αναφέρει ότι αυτή η αποστολή προσφέρει περισσότερες επιλογές στην αντιπυραυλική άμυνα της Αμερικής "εφόσον αυτή καταστεί απαραίτητη".megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...