Google+ Το Ξέφωτο: Υπάρχει ενδεχόμενο νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος;

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Υπάρχει ενδεχόμενο νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος;



Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος
Καθώς πλησιάζουμε στην Κυριακή 6 Μαΐου 2012, εμφανίζεται όλο και περισσότερο η κακή οργάνωση του Κρατικού Μηχανισμού για την διενέργεια των εκλογών. Είναι δεδομένο, ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν είχε στα σχέδιά της, την προκήρυξη εκλογών μέσα στον Μάϊο. Όπως είναι πιθανόν, ότι ο Παπαδήμος δεν σκόπευε να προκηρύξει εκλογές ούτε το φθινόπωρο. Οι δηλώσεις του Παπαδήμου για την εξέλιξη του PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα νέα μέτρα, αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε προς τους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, μία εβδομάδα πριν το Πάσχα, δεν παρέπεμπαν σε προκήρυξη εκλογών.

Πέραν του ότι τα ΜΜΕ, μεταδίδουν ασταμάτητα τις καλοπληρωμένες διαφημίσεις των κομμάτων και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες με άλλα θέματα, σημαντικά μεν, αλλά χωμένα στην αφάνεια επί χρόνια, το εκλογικό κλίμα που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ παραπέμπει περισσότερο σε διαφήμιση εκβιασμών παρά σε ελεύθερη κοινωνική επιλογή.
Πιθανών, η μεγάλη κοινωνική πίεση που ασκήθηκε μετά την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δ. Κωστούλα, ανάγκασαν το πολιτικό σύστημα να αλλάξει τακτική και να δεχτεί την διενέργεια εκλογών, φοβούμενο μία κοινωνική έκρηξη. Αλλά οι εκλογές δεν είναι ένα γεγονός διαδικαστικού χαρακτήρα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την ημέρα του θανάτου του άτυχου συνταξιούχου, η τραγική είδηση, μεταδόθηκε άμεσα από τα διάφορα blogs και πολύ καθυστερημένα από τα ΜΜΕ τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Όπως επίσης, δεν μεταδόθηκαν εκτενώς τα επεισόδια που έγιναν τις τρεις επόμενες ημέρες στο Σύνταγμα, μεταξύ πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον άτυχο συνταξιούχο και να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια της χώρα μας και αστυνομίας.
Οι εκλογές λοιπόν προκηρύχθηκαν την Μ. Πέμπτη, που ήταν και το έσχατο συνταγματικά οριζόμενο χρονικό όριο. ΌΜΩΣ δεν παραιτήθηκε η Κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν διορίσθηκε ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με μοναδικό σκοπό την ΑΨΟΓΗ και ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ διεξαγωγή των ΕΚΛΟΓΩΝ. Ο Παπαδήμος, συνέχισε να είναι Πρωθυπουργός, σιωπηρά και διακριτικά, προωθώντας το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ΑΛΛΑ και ετοιμάζοντας την νέα δέσμη μέτρων που θέλουν τα διεθνή funds των δανειστών, να επιβληθούν στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου και μετά. Δηλαδή, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, γενικευμένες απολύσεις και αύξηση της ανεργίας, αύξηση της φορολογίας, κατασχέσεις ιδιωτικής περιουσίας, πωλήσεις δημόσιας περιουσίας και εκχωρήσεις εθνικού πλούτου.
Το ερώτημα είναι, εάν η Κυβέρνηση Παπαδήμου, ασχολήθηκε έστω και τυπικά, με την σωστή οργάνωση των ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Και πιστεύω ότι η απάντηση είναι "ΟΧΙ". Άλλωστε, αφού  ο Παπαδήμος δεν παραιτήθηκε ώστε να ορισθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, σημαίνει ότι το έργο της Κυβέρνησης Παπαδήμου, προχώρησε παράλληλα με την προετοιμασία των εκλογών. Κάτι που μέχρι στις 10 Απριλίου 2012, δεν είχε ξεκινήσει με κανέναν τρόπο. Επομένως, κάτι από τα δύο δεν έλαβε την δέουσα προσοχή και θα έγινε κυριολεκτικά στο "πόδι". ΚΑΙ αυτό σίγουρα δεν ήταν το PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το καταθέτω αυτό, διότι λαμβάνω συνεχώς μηνύματα από διάφορες πηγές, που με πληροφορούν για ένα απίστευτο μπάχαλο που επικρατεί στον Κρατικό Μηχανισμό ως προς την προετοιμασία για τις εκλογές.
Στην αρχή, αποφάσισαν να διοργανωθούν οι εκλογές με το 1/4 του υπαλληλικού προσωπικού που είχε απασχοληθεί σε παλαιότερες περιόδους. Μόλις μία ημέρα πριν, δηλαδή μέχρι στις 3/3/2012, η διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών, επεδίωκε να διορισθούν ένας Εκλογικός Επόπτης για κάθε δεκαπέντε εκλογικά τμήματα όταν σε προηγούμενες περιόδους κάθε ΕΕ αναλάμβανε το πολύ τρία εκλογικά τμήματα ! Η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΣ όριζε ότι ένα άτομο θα είναι αρμόδιο να διεκπεραιώσει όλες τις εργασίες λειτουργίας των 15 εκλογικών τμημάτων, δηλαδή από το στήσιμο των καλπών και των παραβάν, μέχρι την μεταφορά και παράδοση του εκλογικού υλικού, την αντιμετώπιση προβλημάτων, την μεταφορά των αποτελεσμάτων. Πράγμα ιδιαίτερα επίπονο, δύσκολο και χρονοβόρο για ένα άτομο. και μέχρι την Πέμπτη 3 Μαϊου, τίποτα δεν είχε γίνει.
Δεύτερον, και αυτό είναι που δημιουργεί ερωτηματικά, μαθαίνω, ότι το βράδι των εκλογών, θα αποστέλλεται μέσω του ΟΤΕ, ένα μόνο τηλεγράφημα προς το ΥΠΕΣ. Δηλαδή οι Δήμοι δεν θα κρατήσουν αντίγραφο των εκλογικών αποτελεσμάτων. Και το τρίτο που δημιουργεί ερωτηματικά είναι η πληροφορία ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει εγκατασταθεί γαλλική εταιρεία που θα έχει την αρμοδιότητα επεξεργασίας και ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το μπάχαλο που μαθαίνω ότι επικρατεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στις Περιφέρειες και τους Δήμους, με παραπέμπει σε ένα και μόνο συμπέρασμα : πιθανών τα κέντρα του εξωτερικού να επιδιώκουν την μετατροπή των εκλογών σε μία απλή σκηνοθετημένη διαδικασία, που πρέπει να γίνει, για να "νομιμοποιηθεί" η επόμενη κυβέρνηση, που οι φίλοι μας του εξωτερικού θέλουν να είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έτσι μόνο θα μπορέσουν να ξεπουλήσουν "νόμιμα" την χώρα.
Εάν κρίνω από το "μέγεθος" των συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα ποσοστά του 20% και 28% που λένε ότι συγκεντρώνουν αντίστοιχα αυτά τα δύο κόμματα, είναι αστεία. Εδώ ταιριάζει πλήρως η έκφραση "δεν γεμίζετε ταξί ούτε με τον ταξιτζή" και ο Σαμαράς, ακόμη υποστηρίζει ότι κυνηγάει την αυτοδυναμία, ενώ ο Βενιζέλος μιλάει για δυνατό ΠΑΣΟΚ και δυνατή Ελλάδα. Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι.
Διαισθάνομαι λοιπόν, ότι υπάρχει ζήτημα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος. Διότι, το δημοψήφισμα, το αρνήθηκαν τότε ως επικίνδυνο και "γελοίο". Τις εκλογές δεν μπόρεσαν να τις αποφύγουν. Γιατί επομένως, τα συμφέροντα που λυμαίνονται την Ελλάδα σήμερα, να αφήσουν την δημοκρατία να λειτουργήσει ; 
Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε το βράδι των εκλογών, ώστε τα αποτελέσματα που θα ανακοινώνονται, να συνάδουν και με την γενικότερη κοινωνική εικόνα. Η έκφραση "ό,τι βγάλει η κάλπη" είναι διφορούμενη. Μπορεί μεν, οι δικαστικοί και εκλογικοί αντιπρόσωποι να κάνουν σωστά την δουλειά τους, μπορεί τα πρωτοδικεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς να κάνουν σωστά την δουλειά τους, αλλά η τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα είναι αντικειμενική ; Ο διορισμός δικαστικών αντιπροσώπων έγινε αντικειμενικά ; Η αποστολή των τηλεγραφημάτων θα γίνει αντικειμενικά ; Και ποιοί θα είναι οι αρμόδιοι για την αποστολή των τηλεγραφημάτων των εκλογικών αποτελεσμάτων των τμημάτων ; Μετά τις εκλογές, την Δευτέρα δηλαδή, θα υπάρχει το εκλογικό υλικό, δηλαδή οι ψήφοι, για μία πιθανή αναγκαία επαλήθευση ή θα χαθούν οι σάκοι ; Γιατί δεν θα κρατούν αντίγραφα οι Δήμοι από τα πρωτότυπα αποτελέσματα, πριν σταλούν τα τηλεγραφήματα στο ΥΠΕΣ ; Μην ξεχνάμε ότι υπουργός εσωτερικών αυτή τη στιγμή είναι ο Γιαννίτσης, ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.
Εκφράζω λοιπόν, μία δυσπιστία και εφιστώ την προσοχή σε όλους μας. Την Κυριακή των εκλογών, οι πολίτες θα είμαστε οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας μας. Και επειδή η μοναδική λύση για την χώρα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ Η ΝΔ, είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθήσουμε όλοι στενά την ορθή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, διότι η Δημοκρατία, είναι ένα πολύ δύσκολο πολίτευμα και θέλει ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Γρηγορείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...