Google+ Το Ξέφωτο: ΠΡΟΣΟΧΗ - Εmail παγίδα με δήθεν αποστολέα το ΙΚΑ για υποτιθέμενη επιστροφή φόρου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ - Εmail παγίδα με δήθεν αποστολέα το ΙΚΑ για υποτιθέμενη επιστροφή φόρου




Την προσοχή των πολιτών σε e-mail που φέρεται ότι στέλνει το ΙΚΑ εφιστά η Ασφάλεια Αττικής, αφού, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για άγνωστους που επιχειρούν να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα πολιτών. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία.




Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται από χθες (5-3-2012) στο διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «info@ika.gr», με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).


Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ – σύνδεσμο («http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm»), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους δεδομένα.


Παρακαλούνται οι πολίτες – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα.


Από την Ασφάλεια Αττικής επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

http://svouranews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...