Υλικά
500 γρ. γίγαντες (1 συσκευασία)
1 πράσο
1 ντομάτα (τριμμένη)
2 κλωναράκια σέλινο
1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο σε μισό ποτήρι του νερού, νερό)
1 ποτήρι του νερού ζωμό κότας ή λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
φέτα
Εκτέλεση Αρχικά έχουμε μουλιάσει τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζουμε σε χύτρα. Καλύτερα να βράσουν για 1 ώρα περίπου. Σε μια άλλη κατσαρόλα, φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικον, όταν πάρει ελάχιστο χρώμα, ρίχνουμε τον ζωμό, τον διαλυμένο πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, την δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τ' αφήνουμε να πάρει μια βράση, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε και το σέλινο. Τ' αφήνουμε για 20 λεπτά να δέσει ελαφρά. Όταν είναι και τα δύο έτοιμα, αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με την σάλτσα μας, αφαιρώντας το φύλλο δάφνη. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και ρίγανη από πάνω. Βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει ελαφρά η φέτα. Σερβίρουμε...
Καλή όρεξη! Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Θέλω να πω ότι: