Google+ Το Ξέφωτο: Έξι «εθνικοί» τρόποι για να νικήσετε το hangover

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Έξι «εθνικοί» τρόποι για να νικήσετε το hangover

Το hangover «επιτίθεται» στην καλή διάθεση που μας άφησε μια πλούσια σε συγκινήσεις και κέφι βραδιά. Για αυτό ας «κλέψουμε» μερικές ιδέες από τα αντίδοτα που χρησιμοποιούν οι διάφοροι λαοί της γης για να το σταματήσουν…

Σίγουρα σας έχει συμβεί, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας, να ξυπνήσετε με ένα στόμα πιο ξερό κι από την έρημο της Σαχάρας, με ένα κεφάλι που νιώθετε ότι ζυγίζει τόνους, μετανιώνοντας την ώρα και τη στιγμή που το προηγούμενο βράδυ διαβήκατε την εξώπορτα.
Εάν η εύθυμη πλευρά σας καμιά φορά σας οδηγεί πέρα από τα όρια, όσον αφορά στο ποτό (οι γιορτές πλησιάζουν), υπάρχει για σας ένας ολόκληρος κόσμος αντι-hangover συνταγών. Λύσεις που είτε μέσω της χαλάρωσης είτε μέσω του σοκ, σε κάθε περίπτωση θα σας κάνουν να νιώσετε κάπως καλύτερα (ή ίσως να μετανιώνετε χειρότερα)


Ιαπωνία: δαμάσκηνα, σούπα miso και ζεστό μπάνιο
Στην Ιαπωνία, υπάρχει ολόκληρο μενού με αντίδοτα για τα αποτελέσματα μιας «μεγάλης» νύχτας. Ένα θρεπτικότατο πιάτο σούπας miso (συνδυασμός ζυμωμένου ρυζιού, κριθαριού και σόγιας) επαναφέρει στα φυσιολογικά τους επίπεδα τα χαμένα σας υγρά και τα άλατα, ενώ λίγο τσάι kombucha (μια ειδική μορφή αναβράζοντος τσαγιού μογγολικής προέλευσης) είναι ο,τι πρέπει για να αυξήσει τα επίπεδα των βακτηρίων σας.
Εναλλακτικά, λίγο τουρσί δαμάσκηνο (umbebushi) μπορεί να σας αυξήσει το σθένος και να δώσει μια ανάσα στο «πολιορκημένο» συκώτι σας. Αν θέλετε να παίξετε «σκληρά», δαγκώστε το ως έχει, αλλιώς βυθίστε το σε νερό και πιείτε το μείγμα. Και για όσων το στομάχι είναι έτοιμο μέχρι και για πλήρες γεύμα, πνίξτε το hangover σε ένα πιάτο σούσι, πριν κατευθυνθείτε στις τοπικές θερμοπηγές (άφθονες στην Ιαπωνία), για να ιδρώσετε και να συνέλθετε με την ησυχία σας.


Φιλιππίνες: ένα ζουμερό σνακ από αυγό πάπιας
Η αποθήκευση πρωτεΐνης μπορεί σε μεγάλο βαθμό να σας βοηθήσει στην ανάκτηση δυνάμεων. Η φιλιππινέζικη λύση γι’ αυτό είναι η λιχουδιά balut με βάση το αυγό της πάπιας. Ένα αυγό ποσέ είναι ικανό να ανακουφίσει αποτελεσματικά εκείνους που υποφέρουν από το μαρτύριο του hangover.
Όταν ωστόσο το αυγό συνοδεύεται και από ένα ψητό νεοσσό πάπιας, που μόλις έχει αφαιρεθεί από το εσωτερικό του αυγού, ποιος μπορεί να σας κατηγορήσει αν... χλομιάσετε απότομα;






Πολωνία: Τουρσί και πάλι τουρσί
Η μνημειώδης αντοχή των Πολωνών στην κατανάλωση αλκοόλ δε τους δημιουργεί ανοσία στο hangover. Όταν το ρίχνουν στην υπερκατανάλωση Zubrowka (πολωνική βότκα), οι Πολωνοί ψάχνουν για κάτι όξινο: μια γουλιά χυμό τουρσί για να υγράνουν τον ουρανίσκο τους και να φέρουν και πάλι σε υψηλό επίπεδο τα άλατά τους, μια δαγκωνιά αγγουράκι τουρσί ή λίγη ρέγγα τουρσί πάνω σε ψωμί σίκαλης. Και μια συμβουλή: μη τα ξαναβάλετε με Πολωνό στο ποιος θα πιει περισσότερο – θα χάσετε ξανά.

Ινδία: αναζωογονηθείτε με νερό καρύδας
Αναζωογονητικό, πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και «λεπτό» στη γεύση, το νερό της καρύδας είναι στην Ινδία η ενδεδειγμένη αντι-hangover θεραπεία. Πρόκειται για το καθαρό υγρό από τις άγουρες πράσινες καρύδες κι όχι το κρεμοειδές βασικό συστατικό των Ταϊλανδέζικων κάρυ (υπερβολικά «πλούσιο» και βαρύ για το στομάχι μετά από ξεφάντωμα με αλκοόλ).
Δεν υπάρχει λοιπόν, εδώ κάποια επίθεση στους ουρανίσκους, απλώς ένα υγιεινό και ξεδιψαστικό τόνικ. Μακάρι η εξωτική αυτή γεύση να μην έμοιαζε τόσο με την Pina Colada που σας έφερε σε αυτή την κατάσταση…

Ιταλία: ένας δυνατός εσπρέσο
Ενώ εσείς προσπαθείτε να σταθείτε στα πόδια σας με τα κόκκινα μάτια του μεθυσμένου, ένας ζεστός ιταλικός καφές μοιάζει η τέλεια μέθοδος να «κεραυνοβοληθείτε», ώστε να επιστρέψετε στην πραγματικότητα.
Ο ιταλικός εσπρέσο, ωστόσο, έχει και τους αντιπάλους του σαν μέθοδος, καθώς οι διουρητικές ιδιότητες του καφέ είναι πολύ πιθανό να σας αφυδατώσουν ακόμη περισσότερο. Και μάλιστα, κάτι τέτοιο θα κρατήσει περισσότερη ώρα από την επίδραση του κλασικού εθνικού ιταλικού ελιξίριου. Λίγη επιπλέον ταλαιπωρία ωστόσο την αξίζει και με το παραπάνω ο ιταλικός καφέ.




Μεγάλη Βρετανία: Συνεχίστε να πίνετε!
Οι φίλοι του αλκοόλ στη Μεγάλη Βρετανία γελούν με την καρδιά τους με τις περισπούδαστες λύσεις για το hangover. Γι’ αυτούς η λύση είναι απλή: συνεχίζεις απλώς να πίνεις! Καταφεύγουν λοιπόν, σε ένα υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ ρόφημα το επόμενο πρωί –κάτι που μπορεί να τους ανακουφίσει για κάποια λεπτά ή και λίγες ώρες, χωρίς όμως, να τους γλιτώνει τελικά από το μαρτύριο του hangover…

http://www.clickatlife.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...