Google+ Το Ξέφωτο: 6 από τα ομορφότερα δεντρόσπιτα του κόσμου

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

6 από τα ομορφότερα δεντρόσπιτα του κόσμου




Κάθε παιδί ονειρεύεται να ζήσει λίγο σαν τον Ρομπέν των Δασών, σε παραμυθένια σπιτάκια πάνω στα δέντρα. Η σύγχρονη -ξενοδοχειακή- εκδοχή τους προσφέρει στους ταξιδιώτες κάθε ηλικίας τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και να ζήσουν για λίγο ανάμεσα στα δέντρα. Δείτε 6 από τις ομορφότερες επιλογές σας.

Amazon Towers Ariau Hotel, Βραζιλία





Στη σκιά των τροπικών δέντρων του Αμαζονίου, 40 χιλιόμετρα από την πόλη Manaus της Βραζιλίας βρίσκεται το ξενοδοχείο Ariau Amazon Towers Hotel. Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα και πιο παλιά ξενοδοχεία που αποτελούνται από δεντρόσπιτα. Κατασκευάστηκε το 1986 με σεβασμό στο περιβάλλον και έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό. Τα δεντρόσπιτα εδώ ενδείκνυνται για να γνωρίσετε από κοντά την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, χωρίς να στερηθείτε τις ανέσεις ενός κανονικού ξενοδοχείου: διαθέτουν όμορφα μπαλκόνια, υπέρδιπλα κρεβάτια, σαλόνι και ευρύχωρο μπάνιο. Κρεμαστοί διάδρομοι οδηγούν από τα σπιτάκια στη στρογγυλή τραπεζαρία και στο μπαρ που μοιάζει με φωλιά αετού.
 

Inkaterra Canopy Treehouse, Περού



Για να φτάσετε σε αυτό το πολυτελές δεντρόσπιτο θα πρέπει να σκαρφαλώσετε στα 27 περίπου μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους, χρησιμοποιώντας τους διαδρόμους από ξύλο και σχοινί. Το Inkaterra´s Canopy Tree House βρίσκεται στο δάσος του Αμαζονίου, κοντά στο Puerto Maldonado του Περού και άνοιξε τον Αύγουστο του 2010. Μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα και έρχεται συνοδεία προσωπικού μπάτλερ που είναι επιφορτισμένος με την προετοιμασία των γευμάτων και των ποτών, για να μην χρειαστεί να κάνετε τίποτα. Η απόλυτη χαλάρωση συνοδεύεται από τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το μοναδικό αυτό φυσικό τοπίο από ένα πραγματικό προνομιούχο σημείο. Υπάρχουν επίσης 8 παρατηρητήρια που συνδέονται μεταξύ τους με εναέριους διαδρόμους συνολικού μήκους 350 μέτρων, καθώς και δύο πύργοι ύψους 30 μέτρων. Η διαμονή σε αυτό το μοναδικό δεντρόσπιτο κοστίζει περίπου 420€ ανά διανυκτέρευση και περιλαμβάνει και τα μεταφορικά στη ζούγκλα.
 

Tree House Lodge, Κόστα Ρίκα


    



Στη νότια ακτή της Κόστα Ρίκα, μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής Gandoca-Manzanillo, βρίσκεται το Tree House Lodge, ένα μικρό eco lodge κατασκευασμένο με βάση τις αρχές της βιώσιμης αρχιτεκτονικής πάνω σε ένα δέντρο Sangrillo του οποίου η ηλικία ξεπερνά τα 100 χρόνια. Η ξυλεία προέρχεται από δέντρα της ζούγκλας που είχαν πέσει, ενώ για θέρμανση χρησιμοποιείται η ηλιακή ακτινοβολία. Τα δέντρα, αφού κόπηκαν στις σωστές διαστάσεις μέσα στη ζούγκλα, μεταφέρθηκαν στο δεντρόσπιτο με βόδια, διαδικασία που ορισμένες φορές πήρε πολλές εβδομάδες. Το Tree House Lodge αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι έξι άτομα, έχει σαλόνι και κουζίνα και είναι χωρισμένο σε δύο επίπεδα. Εκτός από το μπάνιο του πάνω επιπέδου, υπάρχει ένα ντους στις ρίζες του δέντρου. Η διανυκτέρευση δύο ατόμων σε αυτό το δεντρόσπιτο κοστίζει 200€.
  Cabanes des Grands Lacs, Γαλλία



Στα δώδεκα μέτρα από το έδαφος, η θέα στην επαρχία Franche Comté της Γαλλίας αξίζει την προσπάθεια που θα καταβάλλετε για να αναρριχηθείτε από τη στενή και απότομη σκάλα αυτού του δεντρόσπιτου. Σε αυτό θα σας βοηθήσει ο προσωπικός σας ξεναγός, ωστόσο καλύτερα να το αποφύγετε αν έχετε παιδιά κάτω των 16 χρονών. Για αυτούς που φοβούνται τα μεγάλα ύψη το Cabane des Grands Lacs διαθέτει άλλα επτά χαμηλότερα σπιτάκια. Οι εκτάσεις γύρω από τα 8 συνολικά δεντρόσπιτα φτάνουν τα 150 στρέμματα και προσφέρονται για κολύμπι και κανό, καθώς στο τοπίο κυριαρχούν οι λίμνες και τα ποτάμια. Η διανυκτέρευση κοστίζει 110€ για δύο άτομα.  

Sanctuary Sussi and Chuma, Ζάμπια


     


Στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Mosi-oa-Tunya της Ζάμπια, πολύ κοντά στους καταρράκτες Βικτόρια, βρίσκονται τα 12 πολυτελή δεντρόσπιτα του Sanctuary Sussi and Chuma. Σκαρφαλωμένα στους τεράστιους έβενους ενώνονται με εναέριους ξύλινους διαδρόμους, διαθέτουν κλιματισμό και είναι συνώνυμα της απόλυτης χαλάρωσης. Κάθε δεντρόσπιτο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα και οι τιμές ανά διανυκτέρευση και ανά σπιτάκι ξεκινούν από τα 2.000€ και περιλαμβάνουν τα γεύματα και οργανωμένες ξεναγήσεις στη γύρω περιοχή. 

Tsala Treetop Lodge, Νότια Αφρική 



Μέσα στο δάσος Tsitsikamma στη Νότια Αφρική, βρίσκονται οι δέκα σουίτες του Tsala Treetop Lodge. Κάθε μία περιλαμβάνει μία άνετη κρεβατοκάμαρα, σαλόνι με τζάκι και μπάνιο. Έχουν επίσης μεγάλα παράθυρα για απεριόριστη θέα, ιδιωτική βεράντα και μικρή πισίνα. Είναι κατασκευασμένες από πέτρα, ξύλο και γυαλί και η διακόσμησή τους βασίζεται στις διαφορετικές κουλτούρες της Αφρικής διατηρώντας παράλληλα στοιχεία από το δυτικό κόσμο. Μπορείτε να τις προσπελάσετε από τους ξύλινους εναέριους διαδρόμους. Εκτός από τις σουίτες, υπάρχουν έξι πολυτελείς βίλες που προσφέρουν τις ίδιες ανέσεις με τις σουίτες και επιπλέον διαθέτουν κουζίνα, δεύτερο υπνοδωμάτιο και δύο μπάνια.
 

Castle Cottage Treehouse, Ηνωμένο Βασίλειο 


     


Χτισμένο σε μια τεράστια καστανιά στην άκρη του δάσους κοντά στο Fittleworth στο δυτικό Σάσεξ, το δεντρόσπιτο του Castle Cottage αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε το νότο της αγγλικής επαρχίας. Διαθέτει ένα δωμάτιο και en suite μπάνιο με γυάλινη οροφή που μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα. Το διπλό κρεβάτι του είναι τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο κορμούς δέντρων, ενώ από τα παράθυρα, τις γυάλινες πόρτες και το μπαλκόνι με τις κουνιστές πολυθρόνες μπορείτε να απολαύσετε το  δάσος. Το πρωινό σερβίρεται καθημερινά στους κήπους του Castle Cottage και θα απολαύσετε λιχουδιές παρασκευασμένες αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα. Η διαμονή στο δεντρόσπιτο του Castle Cottage για δύο άτομα κοστίζει περίπου 160€ ανά διανυκτέρευση.

http://www.thea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...