Google+ Το Ξέφωτο: Ταξίδι στις πιο διάσημες παραθαλάσσιες πόλεις του κόσμου

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ταξίδι στις πιο διάσημες παραθαλάσσιες πόλεις του κόσμου



Το καλοκαίρι ήρθε και αν και πολλοί περιμένουν την άδειά τους για να χαλαρώσουν και να κάνουν μερικά μπάνια, κάποιοι άλλοι, έχουν το προνόμιο να ζουν σε παραθαλάσσιες πόλεις με πανέμορφες ακρογιαλιές. Δείτε τις πιο διάσημες.

Κάποιοι τυχεροί, σε διάφορες πόλεις του κόσμου, δεν αντιμετωπίζουν το δίλημμα «πόλη ή θάλασσα», γιατί μπορούν να έχουν και τα δύο! Οι παρακάτω πόλεις συνδυάζουν όλα τα προτερήματα ενός αστικού κέντρου, όπως το night life, το οργανωμένο συγκοινωνιακό δίκτυο και τα happenings, με την καλοκαιρινή αύρα και τη χαλαρή διάθεση ενός παραθαλάσσιου τουριστικού προορισμού.
Miami Beach, Φλόριντα, ΗΠΑ
Το Miami Beach είναι ένα νησάκι στα παράλια της πόλης του Μαϊάμι ( http://bit.ly/rhUJLg ) με πάνω από 14 χιλιόμετρα παραλίες στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η πιο ξακουστή παραλία είναι η South Beach, η οποία παλαιότερα ήταν κακόφημη περιοχή. Τα τελευταία χρόνια όμως η περιοχή έχει αναβαθμιστεί και αν προλάβετε να απλώστε την πετσέτα σας νωρίς, θα βρεθείτε ανάμεσα στη παρέα των glamorous celebrities του Μαϊάμι που κατακλύζουν την παραλία καθημερινά. Οι σέρφερς, θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την παραλία Hobie ή Virginia Key.
Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι η γενέτειρα του σύγχρονου καρναβαλιού και έχει μια από τις πιο διάσημες και ειδυλλιακές ακτές στη νότια Αμερική ( http://bit.ly/rsjh4X ). Οι πιο ξακουστή παραλία είναι αναμφίβολα η Κοπακαμπάνα, όπου θα δείτε ορδές καλλίγραμμων παραθεριστών να κάνουν ηλιοθεραπεία κάτω από τη… σκιά του Χριστού Λυτρωτή, που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Κορκοβάντο. Για πιο «exclusive» βουτιές και μια καλή θέα της πόλης, προτιμήστε την εξίσου φανταστική Ιπανέμα.
Ταγγέρη, Μαρόκο
Από την εξαιρετική της θέση, «σκαρφαλωμένη» στο βορειότερο άκρο της Αφρικής ( http://bit.ly/nmbJtn ), η Ταγγέρη κοιτάζει προς δύο κατευθύνσεις: προς την Ευρώπη και την Αφρική. Η παραλία της είναι οργανωμένη και καθαρή και αποτελεί το σημείο όπου ο Ατλαντικός Ωκεανός συναντά τη Μεσόγειο. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε έναν παραθαλάσσιο περίπατο το σούρουπο, να παρακολουθήσετε τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο στην παραλία ή να κάνετε βόλτα με μια καμήλα για μια διαφορετική άποψη της παραλίας.
Βαρκελώνη, Ισπανία
Η Βαρκελώνη ( http://bit.ly/oM7FLi ) είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, που συνδυάζει προχωρημένη αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσα γαστρονομία και νυχτερινή ζωή που την κάνει παγκοσμίως διάσημη. Το 1992, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, οι παραλίες της πόλης αναβαθμίστηκαν και από τότε έχουν γίνει ένα από τα σήματα κατατεθέν της. Η Μπαρτσελονέτα, μήκους 1,6 χιλιομέτρων, είναι η πιο δημοφιλής και προσιτή (μέσω μετρό) παραλία, την οποία «τιμούν» δεόντως οι κάτοικοι της πόλης και όχι μόνο.
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Είτε σας βρίσκεστε εκεί για δουλειά, είτε για να κάνετε μια ενδιάμεση στάση προς άλλο προορισμό, είτε αναζητάτε χαλάρωση και καλή ζωή, το Ντουμπάι ( http://bit.ly/oyE8GK ) τα έχει όλα. Η πόλη είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά και προσφέρεται για ψώνια, αλλά και ως ένα οργανωμένο θέρετρο. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον ηλιόλουστο αραβικό ουρανό, περιπλανώμενοι στην παραλία –καλύτερες είναι οι Jumeirah και Palm Beach – και θαυμάζοντας τις εντυπωσιακές ξενοδοχειακές μονάδες που απλώνονται κατά μήκος της ακτής.
Νίκαια, Γαλλία
Η Νίκαια είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ιταλία ( http://bit.ly/rknrHo ). Διαθέτει περίπου 35 παραλίες οι οποίες απλώνονται από την προβλήτα Rauba Capeu, μέχρι το αεροδρόμιο της πόλης. Υπάρχουν αρκετές ιδιωτικές παραλίες, στις οποίες η είσοδος συμπεριλαμβάνει ξαπλώστρα, αλλά εάν θέλετε ομπρέλα, πετσέτα, φαγητό και ποτό, θα πληρώσετε έξτρα. Μην ξεχάσετε τις σαγιονάρες σας όμως, γιατί οι περισσότερες παραλίες είναι καλυμμένες με βότσαλα.
Βανκούβερ, Καναδάς
Ο Καναδάς μπορεί να έχει την φήμη χειμερινού προορισμού, αλλά το Βανκούβερ, στη δυτική ακτή του ( http://bit.ly/ooDsl3 ) είναι μια διαφορετική περίπτωση. Η καναδική μητρόπολη έχει δέκα παραλίες για όλα τα γούστα. Εάν αναζητάτε κάτι οικογενειακό, η παραλία Jericho είναι μια σαφώς καλύτερη επιλογή από την Wreck Beach, όπου ο ρουχισμός είναι καθαρά… προαιρετικός. Η αθλητικοί τύποι πάντως προτιμούν την Kitsilano (ή «Kits»), η οποία βρίσκεται μόλις πέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης και έχει δωρεάν γήπεδα τένις, μπάσκετ και μια τεράστια θερμαινόμενη πισίνα με θαλασσινό νερό.
Τελ Αβίβ, Ισραήλ
Το Τελ Αβίβ ( http://bit.ly/ndFhsD ) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το Miami Beach της Μεσογείου. Σε αντίθεση με άλλες θρησκευτικές πόλεις της χώρας, όπως η Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ θυμίζει έντονα την χαλαρή διάθεση των ελληνικών νησιών με εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και μπαρ να λειτουργούν έως τις πρωινές ώρες, αναλόγως τα κέφια (και τις αντοχές) των θαμώνων. Την ημέρα όμως οι παραλίες μονοπωλούν τον ενδιαφέρον. Απολαύστε έναν καφέ κάνοντας ηλιοθεραπεία στην παραλία Gordon ή ένα κοκτέιλ σε ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής.
Σύδνεϋ, Αυστραλία
Το Σύδνεϋ είναι η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, στα νοτιοανατολικά παράλια της χώρας ( http://bit.ly/oPHc4Z ). Από τις αναρίθμητες παραλίες του, ξεχωρίζει η Μπόντι με το χαρακτηριστικά γαλανοπράσινα νερά της και τη χρυσή άμμο. Στην παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου καθημερινά συνωστίζεται κόσμος για ηλιοθεραπεία, κολύμπι και σέρφινγκ. Από τον Μάιο μέχρις τις αρχές Οκτωβρίου μάλιστα, μπορεί να δείτε φάλαινες στα νερά της, οι οποίες μεταναστεύουν και περνούν από την ευρύτερη περιοχή.
Repulse Bay, Χονγκ Κονγκ
Πρόκειται για μια περιοχή στο νότιο τμήμα του Χονγκ Κονγκ ( http://bit.ly/qrtrMz ). Το 1841, ο κόλπος χρησιμοποιήθηκε ως βάση από τους πειρατές και προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες για τις συναλλαγές ξένων εμπορικών πλοίων με την Κίνα. Στη δεκαετία του 1910, το Repulse Bay μετατράπηκε σε οργανωμένη παραλία, η οποία επεκτάθηκε τεχνητά και δέχεται πλέον εκατοντάδες λουόμενους που απολαμβάνουν τα καθαρά νερά και την ψιλή λευκή άμμο.
Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Η πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, απλώνεται στη χερσόνησο που χωρίζει τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού από τα θερμότερα νερά του Ινδικού Ωκεανού ( http://bit.ly/naQvZl ). Εκεί υπάρχουν πάνω από 20 παραλίες για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Η παραλία Clifton ξεχωρίζει για τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, ενώ πιο βόρεια οι Milnerton και Blouberg είναι ιδανικοί προορισμοί για τους λάτρεις του σερφ και των θαλάσσιων σπόρ. Όσοι αναζητούν πιο οικογενειακές καταστάσεις, θα βρουν την ηρεμία τους στα θερμά νερά του False Bay ή της παραλίας Fish Hoek .
Χονολουλού, Χαβάη
Η ευρύτερη περιοχή ( http://bit.ly/pxgDJk ) υπήρξε ειδυλλιακό καταφύγιο της βασιλικής οικογένειας της Χαβάης μέχρι τον 19ο αιώνα, αλλά γρήγορα άρχισε να κατακλύζεται από τουριστικά θέρετρα και συγκροτήματα. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, η περιοχή είναι ιδανική για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με το σερφινγκ. Αν πάλι δεν σας συγκινεί η δράση, μπορεί να χαλαρώσετε δίπλα στα καταγάλανα νερά του Ειρηνικού και να χαζέψετε τον επιβλητικό φαιστειακό κρατήρα του Diamond Head.

 http://www.clickatlife.gr

1 σχόλιο :

  1. Πηγαίνοντας Ικαρία με το Νήσος Μύκονος είδα την περίφημη παραλία Σευχέλλες και μπορώ να πω πως οι έλληνες δε χρειάζεται να πάνε και μακριά για να βρουν μαγευτικά μέρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...