Google+ Το Ξέφωτο: Εστία Φούρνου Ξύλου Μαγειρεύει Και Φορτίζει Το Κινητό Σας

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Εστία Φούρνου Ξύλου Μαγειρεύει Και Φορτίζει Το Κινητό Σας



Αυτό λοιπόν είναι μια ενδιαφέρουσα πράσινη ιδέα που μπορεί να φανεί χρήσιμη στο επόμενο κάμπινγκ σας. Είναι μια εστία φούρνου ξύλου από την BioLite η οποία μπορεί να ψήνει το φαγητό σας ενώ ταυτόχρονα να φορτίζει το iPhone σας ή οποιαδήποτε άλλη USB συσκευή. Η πρώτη έκδοση, που πολύ εύστοχα ονομάζεται CampStove είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2012.
To CampStove μετατρέπει την θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική και στη συνέχεια τροφοδοτεί έναν μικρό ανεμιστήρα για τη βελτίωση της καύσης που προέρχεται από την καύση του ξύλου. Πλεονάζουσα ενέργεια του ενός έως δύο watt είναι διαθέσιμη για τη φόρτιση κινητού ή φωτάκι LED. Ωστόσο, το CampStove, δεν είναι μόνο για τους κατασκηνωτές. H BioLite πιστεύει ότι θα είναι πολύ χρήσιμο στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου τα γεύματα συχνά μαγειρεύονται σε ξυλόφουρνους.


Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το CampStove απαιτεί τη μισή ποσότητα ξύλου από ότι για ανοιχτή φωτιά και μειώνει τις εκπομπές του καπνού έως και 95%. Τα οφέλη είναι δύο: εξαλείφει τις εκπομπές που είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία και μειώνει την ανάγκη χρήσης ξύλου βοηθώντας στην αποψίλωση των δασών.

Με βάρος λιγότερο από ένα κιλό, το CampStove μπορεί να βράσει ένα λίτρο νερού σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά. Μπορεί επίσης να κάψει διάφορα υλικά, όπως ραβδιά, κουκουνάρια και θάμνους.

http://www.dailytech.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...