Google+ Το Ξέφωτο: Τα 10 ομορφότερα ξενοδοχεία δίπλα σε λίμνες

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Τα 10 ομορφότερα ξενοδοχεία δίπλα σε λίμνες


CastaDiva Resort 

To tablethotels.com απευθύνεται σε νομάδες του κόσμου που τους αρέσει να ταξιδεύουν και να ανακαλύπτουν boutique ξενοδοχεία με άποψη σε κάθε σημείο του πλανήτη. Αυτή τη φορά κάνει μία λίστα με τα 10 καλύτερα και πολυτελή ξενοδοχεία που βρίσκονται δίπλα ή ακόμη και πάνω σε λίμνες.


  Το καλοκαίρι και οι ανεβασμένες θερμοκρασίες κάνουν τους ανθρώπους της πόλης να αναζητάνε τη δροσιά που προσφέρει το υδάτινο στοιχείο, γι΄ αυτό και επιλέγουν προορισμούς δίπλα σε όμορφες παραλίες ή ακόμα πιο εναλλακτικά, δίπλα σε μαγευτικές λίμνες. Σύμφωνα με το tablet hotels, ο indie ταξιδιώτης που θεωρεί ότι ο ωκεανός και η θάλασσα του πέφτει λίγο… μεγάλη, επιλέγει ξενοδοχεία που βρίσκονται δίπλα σε λίμνες και κάνουν τις διακοπές ακόμα πιο ξεχωριστές. Αρκετά μικρότερες σε μέγεθος, οι λίμνες είναι αυτό που θα λέγαμε boutique ωκεανοί και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί είναι exclusive και απευθύνονται σε όσους μπορούν να εκτιμήσουν μία διαφορετική και πολύ ατμοσφαιρική διαμονή στα γλυκά νερά.

Titilaka, Λίμνη Τιτικάκα, Περού




Η μεγάλη λίμνη Τιτικάκα στο Περού της Νότιας Αμερικής θεωρούνταν από τους Ίνκας ιερό μέρος- κοιτίδα του ανθρώπινου πολιτισμού και είναι μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση αλλά και σε βάθος λίμνες στον κόσμο. Σε αυτό τον αγαπημένο προορισμό των backpackers που εξερευνούν τη μυστηριακή πλευρά που κρύβει κάθε τόπος, υπάρχει το Titilaka που απευθύνεται σε ψαγμένους ταξιδιώτες που μπορούν να εκτιμήσουν την αυθεντική πολυτέλεια του ξενοδοχείου. 

Lake Placid Lodge, Λίμνη Πλάσιντ, Νέα Υόρκη




Τοποθετημένο στη λίμνη Πλάσιντ της Νέας Υόρκης, το συγκεκριμένο lodge μοιάζει να αποτελεί σκηνικό κάποιας κινηματογραφικής παραγωγής. Στην καρδιά της οροσειράς Αντιρόντακς, περιτριγυρισμένο από δάση και βουνά, το ξενοδοχείο εκτός από την ομορφιά της μοναδικής τοποθεσίας προσφέρει και πολλές δραστηριότητες για κάθε εποχή του χρόνου που θα το επισκεφτείτε. 

Correntoso Lake & River Hotel, Λίμνη Κορεντόσο, Νεουκέν, Αργεντινή



Το τοπίο που βρίσκεται η λίμνη συχνά συγκρίνεται με αυτά της Ελβετίας, γεγονός που εξηγεί το ευρωπαϊκό στιλ διακόσμησης του ξενοδοχείου. Εκεί όπου παλαιότερα υπήρχαν μονάχα τα σπίτια των ψαράδων, τώρα θα βρείτε ένα πλήρως οργανωμένο ξενοδοχείο με απίστευτη θέα στη λίμνη, σπα και χαμάμ και δύο εξαιρετικά εστιατόρια. Και αν τα νερά της λίμνης σας φανούν λίγο κρύα, τότε επιλέξτε σαν plan B να βουτήξετε στην πισίνα του resort

Lebua Lake Okareka Lodge, Λίμνη Οκαρέκα, Ροτορούα, Νέα Ζηλανδία



Στην περιοχή Ροτορούα στο North Island της Νέας Ζηλανδίας η αρμονία της φύσης δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο που μοιάζει με έργο τέχνης. Αγαπημένη δραστηριότητα όλων των επισκεπτών του Lebua Lake Okareka Lodge είναι το ψάρεμα στη λίμνη αλλά και οι χαμηλές πτήσεις με υδροπλάνο για όσους προτιμούν να θαυμάσουν τη θέα από ψηλά. 

Taj Lake Palace, Ραζαστάν, Ινδία



Μπορεί αυτό να σας φανεί οικείο, όχι γιατί σας θυμίζει το σπίτι σας, αλλά επειδή το έχετε δει στην ταινία "Τζέιμς Μποντ: Επιχείρηση Οκτάπουσι" και ήταν το σπίτι του κοριτσιού του πράκτορα 007. Στην πραγματικότητα, και πολλούς αιώνες νωρίτερα, το κτίριο υπήρξε καλοκαιρινό θέρετρο ενός Ινδού πρίγκιπα. Μετά από μία εντυπωσιακή ανακαίνιση σήμερα λειτουργεί ως ένα από τα πλέον ρομαντικά και πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου. 

Gilpin Lodge Country House Hotel, Λίμνη Γουίντερμιρ, Κάμπρια, Αγγλία




Η οικογενειακή επιχείρηση του Gilpin Lodge σου δίνει την αίσθηση ότι επιστρέφει κανείς στο σπίτι του, μόνο που αυτό το σπίτι βρίσκεται δίπλα στη λίμνη, προσφέρει χαλαρωτικές υπηρεσίες spa και γευστικά πιάτα στο φημισμένο εστιατόριό του. Κάθε δωμάτιο έχει θέα στη λίμνη και ιδιωτικές βεράντες, που σημαίνει ότι έχετε τη Λίμνη Γουίντερμιρ στο πιάτο. 

Blanket Bay, Λίμνη Γουακατίπου, Νέα Ζηλανδία



Από τη μία μεριά η οροσειρά Humboldt και από την άλλη οι όχθες της λίμνης Γουακατίπου, το ξενοδοχείο Blanket Bay βρίσκεται σε μια ευλογημένη τοποθεσία, σε μία από τις καλύτερες περιοχές φυσικής ομορφιάς της Νέας Ζηλανδίας. Το lodge είναι εντυπωσιακό και διαθέτει μόνο 8 δωμάτια, γεγονός που  κάνει τη διαμονή εκεί μία ξεχωριστή εμπειρία για λίγους. 

CastaDiva Resort, Λίμνη Κόμο, Ιταλία



Ψάχνετε για περιποιήσεις πολλών αστέρων; Πηγή έμπνευσης για το όνομα του ξενοδοχείου είναι η Ιταλίδα diva της όπερας Giuditta Pasta που κάποτε έμενε εκεί. Βέβαια, αν κάποιος είναι τυχερός και μείνει στο ξενοδοχείο, σίγουρα το προσωπικό και οι high-end υπηρεσίες θα τον κάνουν να νιώθει σαν ένας ξεχωριστός επισκέπτης. Με φυσικό πλεονέκτημα τη Λίμνη Κόμο, που αποτελεί καταφύγιο πολλών διασήμων, τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι του resort προσφέρουν εκπληκτική θέα όλης της γύρω περιοχής, ενώ ένα συν στην αισθητική αποτελεί η πλωτή πισίνα πάνω στη λίμνη (βλ. πρώτη φωτό). 

Seehotel Überfahrt, Λίμνη Τέγκερνσι, Ρόταχ Έγκερν, Γερμανία



Η περιοχή Τέγκερνσι στην Βαυαρία είναι ένας all-time προορισμός για πεζοπόρους, ποδηλάτες, σκιέρ αλλά και απλούς λάτρεις της μπύρας. Το Seehotel Überfahrt είναι ιδανικό για εκείνους που τους αρέσει να συνδυάζουν το ευ ζην με τη χαλαρωτική διαμονή και τις δραστηριότητες. Το resort περιλαμβάνει πισίνες, ιδιωτική παραλία, γυμναστήριο και πλήρως εξοπλισμένες σάουνες φινλανδικού αλλά και ιαπωνικού τύπου. 

The Lalu, Λίμνη Sun Moon, Ταϊβάν



Το φυσικό τοπίο κόβει την ανάσα και είναι αυτό που έχει κάνει τη Λίμνη Sun Moon δημοφιλή προορισμό από το 1901. Παλαιότερα υπήρξε προσωρινή κατοικία του πολιτικού Chiang Kai-Shek και από το 1998 το Lalu έχει ανακατασκευαστεί και σχεδιαστεί από τον Αυστραλό αρχιτέκτονα Kerry Hill. Ένα είναι σίγουρο: ο μοντέρνος και τολμηρός σχεδιασμός του ξενοδοχείου σε συνδυασμό με τη λίμνη προσφέρουν  εικόνες δυνατών συγκινήσεων.

 http://www.thea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...