Google+ Το Ξέφωτο: Το πανέμορφο νησί La Digue!

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Το πανέμορφο νησί La Digue!



To La Digue είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κατοικημένο νησί των Σεϋχελλών, που βρίσκεται ανατολικά του Praslin και δυτικά της Felicite. Το La Digue είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά στις Σεϋχέλλες. Έχει πληθυσμό περίπου 2.000 άτομα, που κατοικούν κυρίως στη δυτική ακτή χωριά της La Passe (που συνδέονται με το πλοίο στο Praslin και Mahé) και τη Ρεϋνιόν.
Βρίσκεται σε ένα ήσυχο και εξωτικό τροπικό δάσος με καρύδες, δέντρα  Takamaka και μια ποικιλία από ανθοφόρα φυτά. Έχει έκταση 10 χλμ². Το La Digue πήρε το όνομά του από ένα πλοίο ενός Γάλλου εξερευνητή του Marc-Joseph Marion du Fresne, ο οποίος επισκέφθηκε τις Σεϋχέλλες το 1768.



Η εκπληκτικά όμορφη παραλία διαθέτει τεράστιους ογκόλιθους στις ακτές της. Η σκηνή είναι τέλεια: σκούροι ογκόλιθοι γρανίτη σε μια παραλία με λευκή άμμο
Ο δρόμος για την παραλία περνάει από μια παλιά φυτεία καρύδας, η οποία είναι φανταστική. Περιττό να πούμε ότι αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές σημείο στις Σεϋχέλλες Νήσους.



Είναι μια διαχρονική όαση, κρυμμένη στην τεράστια έκταση του Ινδικού Ωκεανού, που φρουρείται από ζεστά γαλανά νερά και είναι πλαισιωμένη υφάλους,  είναι μια διαφήμιση για τις Σεϋχέλλες που δελεάζει τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...