Google+ Το Ξέφωτο: Στην Ελλάδα το νέο Peugeot 508!

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Στην Ελλάδα το νέο Peugeot 508!

Σε ξενοδοχείο στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος έγινε χτες η πανελλαδική δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου μοντέλου κατηγορίας D της Peugeot που φέρει τον κωδικό 508.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας το νέο Peugeot 508 έρχεται να καλύψει το κενό δυο απερχόμενων μοντέλων του 407 και του 607.Το 508 είναι μια 4θυρη μπερλίνα με μήκος 4.79m. Φορά βενζινοκινητήρα 1.6lt ατμοσφαιρικό (120PS) και υπερτροφοδοτούμενο (156PS).
O χώρος αποσκευών φτάνει τα 545lt ενώ ένας οδηγός με ύψος 2m μπορεί άνετα να καθίσει στο πίσω κάθισμα αφότου ρυθμίσει το εμπρός στα μέτρα του.
Η ανάρτηση είναι τύπου McPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα. Στον εξωτερικό διάκοσμο του αυτοκινήτου εντυπωσιάζει η νέα μάσκα με το ευδιάκριτο σχήμα του λιονταριού όπου αναγράφεται για πρώτη φορά και το όνομα της Peugeot. Οι εμπρόσθιοι προβολείς έχουν σχήμα «δάκρυ» και φώτα LED.
Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι διπλές εξατμίσεις αλλά και οι τρεις κόκκινες δέσμες  των φώτων που δημιουργούνται από  τρεις σειρές με 6 LED που προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία μοναδική υπογραφή τη νύχτα.
 

Από τον πλούσιο εξοπλισμό χρήζουν ιδιαίτερης μνείας ο τετραζωνικός κλιματισμός αλλά και το σύστημα αυτόματης ρύθμισης της σκάλας των φώτων.
Μέσω μιας κάμερας ανιχνεύεται η κίνηση εμπρός από το όχημα και όταν δεν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα ενεργοποιείται η μεγάλη σκάλα φώτων για καλύτερη ορατότητα. Αυτόματα απενεργοποιείται εκ νέου όταν ο ανιχνευτής διαβάσει μέσα στην περιοχή του, φώτα άλλου οχήματος.
Το Peugeot 508 στην ατμοσφαιρική έκδοση των 120PS συνδυάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο ενώ στην υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 156PS υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 6αρι χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο.

Πέραν των βενζινοκινητήρων στη γκάμα του Peugeot υπάρχουν και τρεις πετρελαιοκινητήρες 1.6lt, 2.0lt, και 2.2lt με απόδοση από 112 έως 204PS. Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η πώληση επαγγελματικών Peugeot 508 (ταξί).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της, η επιχειρηματίας κ. Ντένη Θεοχαράκη. Αναφερόμενη στην εικόνα της Ελληνικής αγοράς τόνισε: «Καλό θα ήταν η απόσυρση να έχει ξεκινήσει νωρίτερα. Η φημολογία από πέρυσι το Σεπτέμβριο φρέναρε την αγορά. Τους δυο πρώτους μήνες του 2011 η πτώση ήταν μεγάλη. Το Μάρτιο καλυτέρευσαν τα πράγματα. Εκτιμούμε ότι από δω και πέρα δεν θα υπάρχει πτώση. Η πρόβλεψή μας είναι ότι η αγορά φέτος θα κλείσει κοντά στις 125.000 αυτοκίνητα».
Η Lion Ηellas δέχεται ήδη παραγγελίες για το Peugeot 508. Πολύ σύντομα θα το έχουμε στα χέρια μας για εκτενή δοκιμή οπότε θα καταγράψουμε και τις οδηγικές μας εντυπώσεις.
 

http://www.protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...