Google+ Το Ξέφωτο: Το εντυπωσιακό Hyundai Blue2

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Το εντυπωσιακό Hyundai Blue2

Η έκθεση αυτοκινήτου της Σεούλ άνοιξε τις πύλες της για το κοινό και όπως ήταν αναμενόμενο οι «ντόπιες» κορεατικές εταιρίες δίνουν την ανάλογη βαρύτητα. Έτσι, η Hyundai παρουσιάζει αυτές τις μέρες ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία «Blue2 Concept» να βασίζεται στο χρώμα του ουρανού (blue) και το 2 να προέρχεται από το υδρογόνο (H2).
Ναι, το πρωτότυπο Hyundai εξοπλίζεται με ενεργειακές κυψέλες (fuel cell) ισχύος 90 kW που μετατρέπουν το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους.
Επίσης, η κορεατική εταιρία κάνει λόγο για το «πράσινο» προφίλ του αυτοκινήτου όσο και για την σπορ εμφάνιση του που δίχως αμφιβολία κεντρίζει το ενδιαφέρον. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το Blue2 είναι το πρώτο μοντέλο fuel cell της εταιρίας που διαθέτει τέσσερις πόρτες.
Ίσως μεγαλύτερη σημασία να έχει τελικά η σχεδίαση του αμαξώματος που συνδυάζει κουπέ αισθητική με σεντάν πρακτικότητα. Μήπως να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο στα επόμενα χρόνια να βγει στην παραγωγή και ας μην… εφοδιάζεται με κυψέλες;


http://www.protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...