Google+ Το Ξέφωτο: Edo Koenigsegg CCR

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Edo Koenigsegg CCR


Αν είχες στην κατοχή σου ένα Koenigsegg CCR, τι ήταν το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόσουν; Φυσικά να προχωρήσεις σε βελτιώσεις. Και η απάντηση είναι αυθόρμητη. Βλέποντας όμως το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Edo competition, το μόνο που μπορείς να πεις, είναι χαλάλι.


Δεδομένου ότι ο V8 κινητήρας , που κινεί το Koenigsegg CCR, εφοδιάζεται με δύο υπερτροφοδότες, το κύριο βάρος των βελτιωτών της edo δόθηκε στην εγκατάσταση των δύο κομπρέσορες Rotrex. Με τη αλλαγή της σχέσης μετάδοσης και την τροποποίηση της χαρτογράφησης, η ισχύς του κινητήρα αυξήθηκε σημαντικά. Έτσι, το τροποποιημένο μοτέρ αποδίδει πλέον 891 ίππους, από τους 827 της εργοστασιακής έκδοσης. Μια ιπποδύναμη (η εργοστασιακή) που κάθε άλλο παρά αμελητέα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Παρά πάντως την εντυπωσιακή αύξηση της ιπποδύναμης, η τελική ταχύτητα του supercar δεν αυξήθηκε, όπως θα περίμενε ο καθένας. Το αντίθετο μάλιστα. Η τελική ταχύτητα του Edo Koenigsegg CCR είναι στα 390 χλμ. / ώρα, έναντι 394 χλμ. / ώρα που είχε μετρηθεί η τελική στο εργοστασιακό μοντέλο.

Σημαντικές βελτιώσεις έγιναν στο κιβώτιο. Το οποίο οι μηχανικοί της edo αποσυναρμολόγησαν πλήρως και προχώρησαν στην αλλαγή των πλαστικών ρουλεμάν αντικαθιστώντας τα Uniball.

Το τελικό αποτέλεσμα: Μια πρωτοφανής σημαντικά βελτιωμένη επιτάχυνση και μια επίσης εξαιρετική οδική συμπεριφορά.

Πρόσθετες τροποποιήσεις έγιναν στο σχεδιασμό του εσωτερικού και εξωτερικού του οχήματος. Οι τροχοί για παράδειγμα, υποβλήθηκαν σε βελτιώσεις και το χρώμα τους είναι πλέον το ανθρακί.

Παράλληλα το εσωτερικό πλέον έχει επενδυθεί με δέρμα και Alcantara που παρέχει μια πιο πολυτελή αίσθηση. Η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα φιλοξενεί σήμερα ένα νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας.

Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο οίκος βελτιώσεων πέτυχε την αναβάθμιση ενός εξαιρετικού και εξωτικού supercar με μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις, χωρίς όμως να αποδυναμωθεί ο ευδιάκριτος και μοναδικός χαρακτήρας του Koenigsegg CCR. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο εξακολουθεί να είναι η έντονη και βίαιη επιτάχυνση, η οποία είναι ουσιαστικά άνευ προηγουμένου, ακόμα και στη σφαίρα των supercars.










http://www.newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...