Google+ Το Ξέφωτο: Μέχρι Το 2017 Όλα Τα Μοτοποδήλατα Θα Είναι Ηλεκτρικά

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μέχρι Το 2017 Όλα Τα Μοτοποδήλατα Θα Είναι Ηλεκτρικά



Σήμερα, υπάρχουν περίπου 17 εκατομμύρια μοτοποδήλατα σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το 2017 μαι εκτίμηση ανεβάζει αυτό τον αριθμό στα 138 εκατομμύρια, και τα περισσότερα θα είναι ηλεκτρικά.
Τα μοτοποδήλατα μπορεί να είναι ενοχλητικά, αλλά υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι (ειδικά στην Ασία) βασίζονται σε αυτά.
Είναι φτηνά, απλά στις επιδιορθώσεις, και εύκολα στο παρκάρισμα. Επίσης είναι περισσότερα αποδοτικά από τα αυτοκίνητα, και από πλευράς μόλυνσης του περιβάλλοντος και από πλευράς συνεισφοράς στο μποτιλιάρισμα της κυκλοφορίας, αντίθετα με την παραπάνω εικόνα.
Τα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα έχουν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα και περισσότερα, είναι ακόμη φτηνότερα, ευκολότερα στην συντήρηση, και δεν εκπέμπουν κανένα ρύπο. Ετσι είναι η πιο λογική λυση για τις αστικές περιοχές, και από δημογραφικής πλευράς αυτές πρόκειται να ενταθούν την επόμενη πενταετία.  Αν και η μεγαλύτερη αύξηση θα είναι στην Ασία, στην Αμερική τα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα θα διαδοθούν πολύ γιατί θα προσφέρουν περισσότερες διευκολύνσεις στους χρήστες.
Φυσικά, όλα αυτά εξαρτώνται από πράγματα όπως η πτώση των τιμών των μπαταριών με την παράλληλη άυξηση  της αξιοπιστίας τους, και τελικά μπορεί να καταλήξουμε να οδηγούμε μοτοποδήλατα με κυψέλλες καυσίμων τελικά.

http://www.dailytech.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...