Google+ Το Ξέφωτο: 10 πολυτελή αεροσκάφη διασημοτήτων

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

10 πολυτελή αεροσκάφη διασημοτήτων

private-jet




Cessna, Boeing, ή Convair; Ότι κι αν είναι, μετατρέπουν τα ταξίδια των πλούσιων ιδιοκτητών τους σ’ ένα απολαυστικό ταξίδι πολυτέλειας και άνεσης. Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις στην οικονομική θέση, σίγουρα θα σκέφτεσαι με ζήλια τους παρακάτω κυρίους.



Όταν πρόκειται για ταξίδια με αεροπλάνο, οι διάσημοι εκατομμυριούχοι προτιμούν τα δικά τους. Εξοπλισμένα για να ταξιδεύουν με άνεση και πολυτέλεια, διαθέτουν ότι χρειάζεται για να ικανοποιούσουν το γούστο και του πιο απαιτητικού επιβάτη.
Donald Trump – Boeing 727-23
10 πολυτελή αεροσκάφη διασημοτήτων
Πρόκειται για το ιδιωτικό αεροπλάνο του Donald Trump και δεν είναι άλλο από ένα Boeing 727-23. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από την American Airlines ως Boeing 727 και στην πορεία «ανακαινίστηκε» και έκανε την εμφάνισή του σαν Boeing 727-23.
Το εσωτερικό του διακοσμούν δερμάτινα καθίσματα, επιχρυσωμένα κουμπώματα για τις ζώνες, πανάκριβοι πίνακες και ιδιαίτεροι φωτισμοί. Στο πλαϊνό μέρος του αεροσκάφους υπάρχει το λογότυπο Trump, τυπωμένο σε φύλλα χρυσού 23 ων καρατίων.
Roman Abramovich – Boeing 767-33A
Roman Abramovich - Boeing 767-33A
Λίγο μεγάλο για ιδιωτικό αεροπλάνο, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να έχει ο Roman Abramovich.
Εξωτερικά μοιάζει μ’ ένα οποιοδήποτε 767 αλλά το εσωτερικό του φημολογείται ότι είναι ντυμένο με καρυδιά και διακοσμημένο με χρυσές λεπτομέρειες. Βέβαια ο Abramovich διαθέτει και δύο ελικόπτερα, ενώ το νέο του jet βρίσκεται στα σκαριά.
Σουλτάνος του Μπουρνέι – Boeing 747-430
Σουλτάνος του Μπουρνέι - Boeing 747-430
Ο Σουλτάνος του Μπουρνέι ξόδεψε 100 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά ενός ολοκαίνουριου 747. Το εντυπωσιακό είναι ότι ξόδεψε άλλα 120 εκατομμύρια για τη διακόσμηση του. Ολόχρυσοι νιπτήρες και λεπτομέρειες από κρύσταλλα Lalique, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του.
Ο Σουλτάνος του Μπουρνέι διαθέτει και άλλα αεροπλάνα, αλλά αυτό είναι το αγαπημένο του.
Jimmy Buffett – Grumman HU-16 Albatross
Jimmy Buffett - Grumman HU-16 Albatross
Ο τραγουδιστής-στιχουργός Jimmy Buffett διαθέτει ένα πρώην στρατιωτικό αμφίβιο αεροσκάφος. Ο ίδιος το βάφτισε “The Hemisphere Dancer”. Το 1996 οι τζαμαϊκανές αρχές πυροβόλησαν το αεροπλάνο του, με την υποψία ότι μετέφερε ναρκωτικά.
Mark Cuban – Boeing 767-277
Mark Cuban - Boeing 767-277
Ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban εκτός από την ομάδα μπάσκετ του ΝΒΑ, Dallas Mavericks, έχει και ένα πολυτελέστατο Boeing 767-277.
Το εντυπωσιακό στο αεροσκάφος του Cuban είναι ότι διαθέτει χειροποίητα καθίσματα, αρκετά μεγάλα ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν άνετα οι μπασκετμπολίστες φίλοι του.
Air Force One
Air Force One
Πρόκειται για το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α., George W. Bush. Είναι ένα Boeing 747-200B με αρκετές μετατροπές στα συστήματα ασφαλείας, για ευνόητους λόγους.
Είναι εξοπλισμένο με σύστημα ασφάλειας για τις τηλεπικοινωνίες του πρώην προέδρου, αυτόνομο σύστημα φόρτωσης αποσκευών, ανεμόσκαλες στο μπροστινό και οπίσθιο τμήμα, ενώ έχει και τη δυνατότητα ανεφοδιασμού καυσίμων εν πτήση.
Elvis Presley – Convair 880
Elvis Presley - Convair 880
Όλοι θυμούνται το “Lisa Marie” του Elvis Presley. Πήρε το όνομά του από την κόρη του διάσημου τραγουδιστή. Αντί για 110 καθίσματα που χωράει, ο Elvis ζήτησε μόνο 28 για να διαθέτει μεγαλύτερους χώρους.
Η ουρά του αεροσκάφους είναι διακοσμημένη με το προσωπικό λογότυπο του Presley, “TCB”, που σημαίνει “Takin’ Care of Business”. Παρά το θάνατο του, το ιδιωτικό του αεροπλάνο διατηρείται ακόμα.
Bill Gates – Bombardier BD-700 Global Express
Bill Gates - Bombardier BD-700 Global Express
Το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι στην ιδιοκτησία του Challenger Administration LLC για λογαριασμό βέβαια του Bill Gates. Το BD-700 μπορεί να μεταφέρει οκτώ άτομα σε απόσταση έως και 6.500 ναυτικά μίλια.
Η αναβάθμισή αυτή επιτρέπει στον Bill Gates να ταξιδεύει από τη Ν. Υόρκη στο Τόκιο και από το Λος Άντζελες στη Μόσχα, χωρίς να πραγματοποιεί καμία στάση.
Wayne Huizenga – de Havilland Canada DHC-6-320 Twin Otter
Wayne Huizenga - de Havilland Canada DHC-6-320 Twin Otter
Το Twin Otter που έχει στην κατοχή του ο αμερικανός επιχειρηματίας Wayne Huizenga, είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάστηκαν ποτέ. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 19 άτομα, ενώ μπορεί ν’ απογειωθεί και να προσγειωθεί ακόμα και στο πιο κακοτράχαλο έδαφος.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος εμφανίστηκε και στην ταινία James Bond-Casino Royale, στις σκηνές καταδίωξης με αεροπλάνο.

Harrison Ford – Cessna 525B CJ3 Citation Jet
Harrison Ford - Cessna 525B CJ3 Citation Jet
Ο διάσημος ηθοποιός διαθέτει ένα πολυτελέστατο CJ3. Το αεροπλάνο του μπορεί να μεταφέρει μέχρι έξι άτομα, με όλες τις ανέσεις που χρειάζονται, ενώ το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι το πιλοτάρει ο ίδιος.
Μάλιστα ο Ford θεωρείτε τόσο καλός πιλότος, που η FAA του ζήτησε να είναι ο κεντρικός ομιλητής στην καμπάνια πρόληψης για ατυχήματα με αεροσκάφη, που ξεκίνησε το 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...