Google+ Το Ξέφωτο: Υγρό Γυαλί Που Ψεκάζεται Σε Οτιδήποτε

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Υγρό Γυαλί Που Ψεκάζεται Σε Οτιδήποτε

Η ιδέα: Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που κάποιος ονειρεύτηκε σε εκπομπή επιστημονικής φαντασίας, αλλά το υγρό γυαλί είναι αληθινό. Λέγεται Quantum LiquiGlas (κβαντικό υγρό γυαλί) και μπορείς να το ψεκάσεις και το εφαρμόσεις πρακτικά σε κάθε επιφάνεια, δίνοντας σου ένα αντιμικροβιακό, εύκολο στον καθαρισμό φράγμα που θα διαρκέσει για αρκετούς μήνες σύμφωνα με τους δημιουργούς του προϊόντος.

Με τον διαχωρισμό του διοξειδίου του πυριτίου από την άμμο και τον συνδυασμό του με νερό ή αιθανόλη, οι επιστήμονες μετέτρεψαν το γυαλί σε υγρό που μπορεί να ψεκαστεί σε οτιδήποτε από έπιπλα και ρούχα μέχρι παιχνίδια.
Το υγρό γυαλί σχηματίζει μια καθαρή ευέλικτη επικάλυψη που είναι μόλις 100 νανομέτρα παχιά (περίπου 500 φορές πιο λεπτή από την ανθρώπινη τρίχα) και είναι ανθεκτική στα βακτηρίδια.


Η ιδέα είναι της γερμανικής εταιρείας Nanpool.
Μπορεί να διώξει τους λεκέδες από τα ρούχα, την σκόνη από τα αυτοκίνητα και ακόμη και τα βακτηρίδια. Το υγρό γυαλί έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σαν προστατευτικό σε τοίχους και μνημεία για τις μπογιές, και μπορεί να πλυθεί εύκολα.
Ήδη χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία της Βρετανίας και της Τουρκίας, και σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων στην Γερμανία. Οι Αμερικάνοι θα το έχουν αργότερα μέσα στην χρονιά.

http://www.dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...