Google+ Το Ξέφωτο: Η επιστροφή του Smart Forfour!

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η επιστροφή του Smart Forfour!

Η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει μέσα στους προσεχείς 15 μήνες το νέο Smart Forfour σε μια προσπάθεια να ανακάμψει στην απαιτητική αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις επίσημες πλέον ανακοινώσεις της εταιρείας, η Smart επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην κατηγορία των 5θυρων αυτοκινήτων της κατηγορίας «Β». Και όλα αυτά, ύστερα από τρία και πλέον χρόνια απουσίας της εταιρείας από το εν λόγω… τερέν και την οριστική διακοπή παραγωγής της έκδοσης Forfour. Επί της ουσίας, το νέο Forfour, το οποίο απεικονίζεται στα επίσημα σκίτσα που δημοσιεύουμε σήμερα, προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ. Θα παρουσιαστεί επίσημα δε, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, μέσα στους προσεχείς 15 μήνες και θα βασίζεται στην πλατφόρμα «V», στην οποία «πατά» το νέο Nissan Micra (σ.σ.: οι ομοιότητες σε επίπεδο σχεδίασης με το τελευταίο κάθε άλλο παρά συμπρτωματικές μπορούν να θεωρηθούν). Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πλέον πως η… σχέση της Mercedes, επομένως και της «θυγατρικής» της Smart, με τη γαλλο-ιαπωνική συμμαχία των Renault/Nissan είναι πλέον αρκετά στενή. Από αυτήν, μάλιστα, αναμένεται να προκύψει και το «ευρωπαϊκό» Smart ForFour, το οποίο με τη σειρά του αναμένεται να πραγματοποιήσει τα πρώτα εμπορικά του βήματα μέσα στο 2014.
Πολύ πριν από αυτό όμως, και συγκεκριμένα το 2012, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Smart Fortwo, το οποίο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, με τον κινητήρα να βρίσκεται εγκατεστημένος στο πίσω μέρος του αμαξώματος και την κίνηση να μεταδίδεται στους αντίστοιχους τροχούς. Στο ίδιο μήκος κύματος και σε αντίθεση με το «αμερικάνικο» Forfour, το «ευρωπαϊκό» θα είναι επίσης πισωκίνητο, όντας δομημένο σε μια επιμηκυμένη εκδοχή του δαπέδου του νέου Fortwo. 

4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...