Google+ Το Ξέφωτο: Rossin-Bertin Vorax

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Rossin-Bertin Vorax

Αν στο supercar που κατασκευάζουν οι Βραζιλιάνοι , το Rossin-Bertin Vorax έχουν βάλει το ίδιο μεράκι που δείχνουν για το ποδόσφαιρο, τότε έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.


Προς το παρόν πάντως, είμαστε στην αναμονή. Αφού το νεότερο supercar από την Βραζιλία, το Rossin-Bertin Vorax θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο Auto Show στο τέλος αυτού του μήνα.

Όσοι αρέσκονται να αναζητούν ομοιότητες με άλλα μοντέλα παραγωγής που υπάρχουν στην αγορά, θα αναγνωρίσουν αμέσως κάποια κοινά στοιχεία που έχει το βραζιλιάνικο supercar με το Nissan Juke και το Mazda RX-8. Βεβαίως οι ομοιότητες εξαντλούνται σε διάφορα στιλιστικά και σχεδιαστικά στοιχεία. Γιατί από εκεί και πέρα, το Vorax διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό κάθε supercar. ~
 Έτσι, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ίνες άνθρακα ενώ το πλαίσιο είναι αλουμινένιο. Τα υλικά αυτά έχουν συμβάλει ώστε το βάρος να κρατηθεί σε λογικά επίπεδα και σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρίας δεν ξεπερνά τα 1.300 κιλά. Βάρος το οποίο καταφέρνει να κινεί γρήγορα ο V10 κινητήρας των 5.0 λίτρων με τους 570 ίππους, ο οποίος προέρχεται από την BMW M5.

Σε διάρκεια εικονικών δοκιμών, το μοτέρ των 570 ίππων εξασφάλισε στο Vorax πολύ καλές επιδόσεις, αφού το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα. Εν τω μεταξύ, με το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 750 ίππων εξασφαλίζεται επιτάχυνση 0-100 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από 3,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 372 χλμ/ώρα.

Οι δύο άνδρες πίσω από την Vorax είναι διευθύνων σύμβουλος και σχεδιαστής Fharys Rossin (πιθανώς να είναι και ο βασικός επενδυτής του όλου πρότζεκτ) και ο Natalino Bertin Τζούνιορ. Ο πρώτος είναι ο 37χρονος σχεδιαστής προερχόμενος από την GM και ο δεύτερος είναι ένας 29χρονος λάτρης της αυτοκίνησης.

Ο Rossin θέλει να «χτίσει» ένα supercar που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως οι Ferrari, Lamborghini και Porsche.

Η παραγωγή του Vorax θα ξεκινήσει στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012. Η κατ΄ αρχήν εκτίμηση για την τιμή του είναι πως θα βρίσκεται κοντά στα 409,836 δολάρια ΗΠΑ.

auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...