Google+ Το Ξέφωτο: Ευρώπη και Ασία θέλουν πιο αξιόπιστο ΔΝΤ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ευρώπη και Ασία θέλουν πιο αξιόπιστο ΔΝΤ





Μεταρρυθμίσεις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θα του δώσουν ένα χαρακτήρα πιο νομιμοποιημένο και αξιόπιστο ζητούν η Ευρώπη και η Ασία, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν της ΕΕ και της ASEM που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή (1/10).
“Βεβαιώνουμε την κοινή μας φιλοδοξία να εκσυγχρονιστεί το ΔΝΤ και η διοικησή του, να αυξηθεί η αξιοπιστία του, η αποτελεσματικότητά του", αναγράφεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Οι 27 της ΕΕ και οι 48 της ASEM, λοιπόν, που αντιπροσωπεύουν το 60% του παγκόσμιου εμπορίου και κατά σύμπτωση και του παγκόσμιου πληθυσμού θα κινηθούν συντονισμένα για να προωθήσουν τα αιτήματά τους αυτά στην προσεχή υψηλόβαθμη σύνοδο του ΔΝΤ, από τις 8 τρέχοντος μηνός έως τις 10, στην Ουάσινγκτον.

Εν προκειμένω, στην ASEM, όπου υπάγονται η Ινδία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, θα συνενωθούν η Ρωσία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, όπως διευκρινίστηκε.

Αυτή η έκκληση συμπίπτει, χρονικά, με τις δημοσιονομικές δυσχέρειες πολλών--και ισχυρών, ακόμα--κρατών στον πλανήτη.

ΕΕ και ASEM συνέπεσαν στο κοινό αίτημα να δοθεί ισχυρότερη φωνή στο πλαίσιο του ΔΝΤ στις 'αναδυόμενες' οικονομίες (δηλαδή να πάρουν αυτές ένα 5% από τα ποσοστά αντιπροσώπευσης των ισχυρών οικονομιών) , αλλά και να διαφοροποιηθούν οι ισχύουσες σήμερα 'ποσοστώσεις' στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΔΝΤ. 

Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...