Google+ Το Ξέφωτο: Αυτοκίνητα που πηγαίνουν μόνα τους!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτοκίνητα που πηγαίνουν μόνα τους!


Στο μέλλον θα μπορούσαν να υπάρξουν και αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους καθώς επινοήθηκε ένα τσιπ γραφικών το οποίο μαθαίνει να προσομοιώνει το οπτικό σύστημα του ανθρώπου.
Με την εφαρμογή του σε ένα σύστημα συνθετικής όρασης, ρομπότ και οχήματα θα μπορούν να κινούνται αυτόματα σε περίπλοκα περιβάλλοντα αποφεύγοντας από μόνα τους τα εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο.
Για αυτό το σκοπό το σύστημα χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους και επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο δεκάδες εικόνες Megapixel, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας του Δρ Γιουτζίνιο Κουλουρτσιέλο στη Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένης Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Γέιλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, που επέδειξε το σύστημα στις 15 Σεπτεμβρίου σε συνέδριο υπολογιστών στη Βοστόνη.
Η συσκευή που φέρει τον κεντρικό επεξεργαστή γραφικών συνδέεται σε έναν φορητό υπολογιστή και μιμείται το νευρωτικό δίκτυο του οπτικού συστήματος των θηλαστικών.
Αν και καταναλώνει μόνο μερικά watt ηλεκτρικού ρεύματος, το σύστημα μπορεί να εκτελεί 300 δισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, επίδοση που το κατατάσσει στην κλάση των υπερυπολογιστών.
Εξαιτίας δε του μικρού μεγέθους ολόκληρου του συστήματος, θα μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στα οχήματα.

Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...