Google+ Το Ξέφωτο: Χωρίς φάρμακα από 1η Οκτωβρίου χιλιάδες ασφαλισμένοι

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς φάρμακα από 1η Οκτωβρίου χιλιάδες ασφαλισμένοι


Να αφήσουν χιλιάδες ασφαλισμένους χωρίς φάρμακα απειλούν οι φαρμακοποιοί, που ζητούν να εξοφληθούν άμεσα από τα ταμεία. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής , Κώστα Λουράντος, οι φαρμακοποιοί θα σταματήσουν κάθε πίστωση από την 1η Οκτωβρίου.
 Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν επιτόπου τα φάρμακα που αγοράζουν και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα τους από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
«Είχαμε πάρει υποσχέσεις ότι θα πάρουμε τα χρήματα για την εξόφληση των συνταγών μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, αλλιώς θα είχαμε κάνει την κινητοποίηση από την 1η Σεπτεμβρίου. Αρκετά κάναμε υπομονή» δήλωσε την Παρασκευή (17/09) στον ¨ΣΚΑΙ”, ο κ. Λουράντος.
Ο κ. Λουράντος άφησε δε αιχμές για τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Να μην βγει πάλι κάποιος υπουργός να μας κατηγορήσει για αναισθησία. Ουδείς αχαριστώτερος του ευεργετηθέντος. Εμείς ευεργετούμε τα ασφαλιστικά ταμεία. Ζητάμε τα μισά από τα οφειλόμενα να μας τα καταβάλλουν τώρα, δεν μπορούμε να ζήσουμε με υποσχέσεις» σημείωσε.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου) Γιάννης Σουλιώτης, δήλωσε ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν σε έξι μήνες το αργότερο και οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν κατά προτεραιότητα.
Τόνισε όμως ότι είναι ανέφικτο να πληρώσουν άμεσα γιατί οι επιχορηγήσεις τους, θα πρέπει να καλύψουν χρεή του παρελθόντος.

Cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...