Google+ Το Ξέφωτο: Πρόληψη για τον HIV μέσω ειδικού τζελ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Πρόληψη για τον HIV μέσω ειδικού τζελ



Μείωση έως και 54% του κινδύνου προσβολής από τον ιό HIV προσφέρει ένα μικροβιοκτόνο ζελέ το οποίο περιέχει σε ποσοστό 1% αντιρετροϊκό (ARV) φάρμακο, συγκριτικά με ένα απλό το οποίο δεν περιέχει απολύτως τίποτα.
Όπως αναφέρει έρευνα η οποία παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (19/7) στη Βιέννη, από τις  27 Φεβρουαρίου του 2007 ξεκίνησε δοκιμή ενός σκευάσματος με 1% tenofovir, ουσία η οποία δρα ως αντιρετροϊκό για την πρόληψη του HIV στο γυναικείο πληθυσμό.

Η μελέτη έγινε σε γυναίκες 18-40 χρόνων στη Νότια Αφρική με ενεργή σεξουαλική ζωή, μη προσβεβλημένες από τον ιό του AIDS. 445 από αυτές χρησιμοποίησαν ζελέ με ARV ενώ αντίθετα 444 ένα ζελέ δίχως καμία ουσία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσες ακολούθησαν πιστά τη θεραπεία, σημειώθηκε μείωση 54% στην επίδραση του HIV, 38% σε όσες δεν ήταν τακτικές και 28% σε εκείνες που δεν την ακολούθησαν σωστά. Μάλιστα, δεν υπήρξαν παρενέργειες.

"Το ζελέ με το αντιρετροϊκό φάρμακο μπορεί να καλύψει μια σημαντική τρύπα στην πρόληψη του HIV, ιδίως για τις γυναίκες που δεν μπορούν να επιτύχουν μια αμοιβαία μονογαμία ή τη χρήση προφυλακτικού", αναφέρει η έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως το 60% των μολυσμένων με HIV στην Αφρική είναι γυναίκες σε μια ήπειρο που αντιπροσωπεύει το 70% των προσβεβλημένων από τον ιό σε όλον τον πλανήτη.


Cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...