Google+ Το Ξέφωτο: Ο Ίκαρος θα πετάξει πέρα από τον Ήλιο

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ο Ίκαρος θα πετάξει πέρα από τον Ήλιο


Ένα διαπλανητικό ταξίδι του Ιαπωνικού σκάφους που κινείται με ηλιακή ενέργεια ξεκινά, με σκοπό να φτάσει στην Αφροδίτη και να προχωρήσει στην “άλλη” πλευρά του Ήλιου – κι ακόμα παραπέρα...
Οι Ιάπωνες φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο να κάνουν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας σκόνη με ένα διαστημικό “γιωτ” που θα απορροφήσει την ενέργεια του Ήλιου για να φτάσει μέχρι την Αφροδίτη.

Ένας πύραυλος θα κουβαλά τον “Ίκαρο”, όπως έχουν ονομάσει συμβολικά οι Ιάπωνες το πλοίο  από το γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο,  αναμένεται να εκτοξευθεί από τα Νησιά Tanegashima νοτιοδυτικά της Ιαπωνίας στις 6:44 το πρωί της Τρίτης (18/5) τοπική ώρα.

Αν η εκτόξευση είναι επιτυχής, ο Ίκαρος θα περιπλανηθεί βαθιά στο Διάστημα με τη βοήθεια πανιών 20 μέτρων που θα κινούνται από την πίεση των ηλιακών σωματιδίων.

Τα πανιά αυτά είναι μεμβράνες που έχουν το μισό πάχος μιας ανθρώπινης τρίχας και επικαλύπτονται με λεπτούς ηλιακούς συλλέκτες που θα δημιουργούν ένα υβρίδιο ηλεκτρικής ένεργειας και πίεσης.

Τα ηλιακά φωτόνια θα ενεργοποιήσουν χιλιάδες μικροσκοπικά κάτοπτρα που θα δώσουν στον Ίκαρο την ώθηση που χρειάζεται για να κάνει μανούβρες, δηλαδή στροφές και στάσεις.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το σκάφος θα περάσει μερικές εβδομάδες απραξίας μέχρι να ανοίξει τα πανιά του και να ξεκινήσει το ταξίδι του. Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, το σκάφος θα μπορέσει να απορροφήσει τόση ενέργεια από τα φωτόνια του ήλιου για να αντέξει το εξάμηνο ταξίδι του μέχρι τον Ήλιο.

Το αρχικό σχέδιο είναι να βρεθεί στην Αφροδίτη και αργότερα να φτάσει στην άλλη πλευρά του Ήλιου μέσα σε τρία χρόνια.

Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η επικοινωνία με το σκάφος μετά από ένα χρόνο θα χαθεί  - αν καταφέρει δηλαδή να περάσει την Αφροδίτη και να βρεθεί ακόμα πιο πέρα.

Πηγή: Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...