Google+ Το Ξέφωτο: 4 πράγματα που ο οδοντίατρος μας θα προτιμούσε να μην ξέρουμε

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

4 πράγματα που ο οδοντίατρος μας θα προτιμούσε να μην ξέρουμε

Δεν είμαστε ποτέ αρκετά ενήλικες για το ετήσιο τσεκ απ στον οδοντίατρο. Ή για εκείνο το σφραγισματάκι. Ας μη μιλήσουμε για την περίπτωση απονεύρωσης ή εξαγωγής. Είτε 25, είτε 35, είτε 55 ετών, οι αντιδράσεις θυμίζουν 5χρονο. Και πάντα φεύγουμε από το οδοντιατρείο γεμάτοι απορίες: μα, γιατί μας ρωτάει πράγματα τη στιγμή που το στόμα μας είναι γεμάτο βαμβάκια; Άραγε, τι θα το κάνει εκείνο το δόντι που μας έβγαλε; Καταλαβαίνει μήπως πότε στ' αλήθεια πονάμε ή θα προχωρήσει μ' εκείνη τη βελόνα της απονεύρωσης μέχρι να χάσουμε τις αισθήσεις μας; Εννοείται ότι υπάρχουν απαντήσεις σε όλα αυτά, κάποιες από τις οποίες θα προτιμούσαν να μη γνωρίζουμε. Ακολουθούν κάποιες από αυτές, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από έρευνες και ερωτηματολόγια σε νοσοκομεία, οδοντιατρεία και πανεπιστημιακές σχολές (του Seattle, του Tufts και του Pittsburgh).

  1. Γιατί μας πιάνουν κουβέντα την ώρα που μας πνίγει το βαμβάκι και είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε; Έχουν τον λόγο τους. Και αυτός είναι να μας αποσπούν την προσοχή την ώρα που κάτι πολύ σοβαρό θα λάβει χώρα μέσα στο στόμα μας. Δεν θέλουν να μας ανησυχεί ο παραμικρός θόρυβος, να εστιάζουμε σ' όλα εκείνα που δεν πρέπει. 
  2.  Τι κάνουν τα πολύτιμα δόντια μας μετά την εξαγωγή; Συνήθως, τα πετούν. Πολλές φορές, όμως, είτε λόγω κάποιου ιατρικού παράξενου, είτε επειδή αυτά τα δόντια τα χρειάζονται οι φοιτητές οδοντιατρικής για τη δική τους πρακτική, τα κρατάνε σε μία γυάλα με συντηρητικό και κάπως έτσι πάει ένα βήμα παραπέρα η εξάσκηση σε σφραγίσματα και γέφυρες. 
  3.  Φυσικά και ξέρουν ότι τα εργαλεία τους μας τρομοκρατούν! Γι' αυτό και πολλές φορές – ειδικά, όταν ο ασθενής είναι παιδί – φροντίζουν να τα κρύβουν στις τσέπες της ιατρικής μπλούζας τους ή να τα «στριμώχνουν» με άλλα – πιο αθώα στην όψη – ώστε να μην πάθουμε σοκ και εγκαταλείψουμε τρέχοντας το ιατρείο. 
  4. Μα, γιατί επιμένουν για πρωινά ραντεβού και αποφεύγουν τα μεσημέρια; Σύμφωνα με έρευνες στις ΗΠΑ οι οδοντίατροι αποδίδουν καλύτερα μετά τις 8.30 – 9.00 το πρωί και μετά το απόγευμα πάλι. Το μεσημέρι το αποφεύγουν, για τον λόγο που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να νυστάζουν: το μεσημεριανό φαγητό... 

http://www.lifo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...