Google+ Το Ξέφωτο: Πώς να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε το Pinterest

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πώς να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε το Pinterest

 Τα social media πολλαπλασιάζονται, και εμφανίζονται όλο και περισσότερα που βασίζονται σε φωτογραφίες, video και την… ακαταμάχητη γοητεία της εικόνας. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για ένα εκ των δημοφιλέστερων δικτύων του είδους, το Pinterest, στο οποίο όλοι «καρφιτσώνουν» τα αγαπημένα τους ευρήματα.


Πρόκειται ουσιαστικά για ένα online σημειωματάριο δημιουργίας bookmarks φωτογραφιών, sites κ.λπ. Όπως συμβαίνει και με τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, το Pinterest σας επιτρέπει να μοιράζεστε το περιεχόμενο που αγαπάτε με τις επαφές σας, με λίγα κλικ. Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί.




Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το Pinterest θα πρέπει να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό. Ξεκινήστε εκκινώντας τον browser σας και επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://pinterest.com/. Μόλις ανοίξει η σελίδα, στο επάνω μέρος της θα βρείτε δύο κουμπιά. Το κλασικό Login και ένα κόκκινο Join Pinterest, στο οποίο θα πρέπει να κάνετε κλικ για να δημιουργήσετε το λογαριασμό σας. 



Στην επόμενη σελίδα θα εμφανιστούν οι δυνατότητες εγγραφής μέσω Facebook, Twitter ή της email διεύθυνσής σας. Μπορείτε να επιλέξετε όποια θέλετε και να ακολουθήσετε τα βήματα που απαιτούνται για την εγγραφή σας. Εμείς επιλέξαμε την εγγραφή μέσω Facebook ως πιο εύκολη. Κάντε κλικ στο κουμπί Create Account, ώστε νε ξεκινήσετε να παραμετροποιείτε το λογαριασμό σας. Θα εμφανιστεί μια επιλογή φωτογραφιών και θα πρέπει να κάνετε κλικ σε 10 που βρίσκετε ενδιαφέρουσες. Ακόλουθα, κάντε κλικ στο κουμπί Continue



Θα βρεθείτε στην κεντρική σελίδα του προγράμματος, ενώ θα πρέπει να τσεκάρετε το banner που θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος, το οποίο θα σας ειδοποιεί πως πρέπει να επιβεβαιώσετε το email σας - κάντε κλικ στο σχετικό link από το Pinterest στο Inbox σας. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε καλύτερα το Pinterest εφόσον συνδεθείτε με τους φίλους σας. Στα αριστερά της σελίδας μπορείτε να δείτε στο πεδίο Friends to Follow κάποιους από αυτούς. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κλικ στο βελάκι δίπλα από το όνομά σας, επάνω δεξιά στη σελίδα, και να επιλέξετε από το μενού Find Friends


Μπορείτε να ελέγξετε κατά πόσο οποιεσδήποτε από τις επαφές σας στο Yahoo ή το Gmail χρησιμοποιούν ήδη το Pinterest ώστε να συνδεθείτε μαζί τους. Κάντε κλικ σε κάποιο από τα links στα αριστερά της σελίδας και ακόλουθα πατήστε το κουμπί Find Friends from Gmail ή Find Friends from Yahoo! αντίστοιχα. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδέσετε τους λογαριασμούς αυτούς με το λογαριασμό σας στο Pinterest και ελέγξτε τις επαφές σας για άλλους χρήστες. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο email link στα αριστερά για να προσκαλέσετε φίλους σας στην υπηρεσία. 


Το Pinterest σας παρουσιάζει περιεχόμενο που “πιστεύει” πως είναι σχετικό με τα ενδιαφέροντά σας, βάσει κάποιων κατηγοριών που έχετε επιλέξει κατ’ αρχήν, καθώς και από αυτά που έχουν κάνει pin οι φίλοι που επιλέξατε να ακολουθείτε. Η κεντρική σελίδα του Pinterest εμφανίζει μια τεράστια λίστα από άρθρα, βίντεο και φωτογραφίες στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε. Εφόσον κάτι σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ επάνω του για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες. 



Ένας βασικός τρόπος διάδρασης με το Pinterest είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί Like που εμφανίζεται στη σελίδα μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο που ανοίξατε. Κατεβείτε προς τα κάτω και θα μπορέσετε να δείτε μια λίστα με άλλους ανθρώπους που τους άρεσε το post ή το έχουν σχολιάσει, ενώ μπορείτε πάντα να προσθέσετε το σχόλιό σας. Ακριβώς από κάτω, θα βρείτε και άλλες φωτογραφίες και άρθρα από την ίδια πηγή, όσους έχουν κάνει Like, Repin κ.ο.κ. 



Εφόσον θέλετε να μοιραστείτε ένα post που κάποιος άλλος έχει προσθέσει στο Pinterest, κάντε κλικ στο κουμπί Repin που εμφανίζεται όταν περάσετε το ποντίκι επάνω από το thumbnail. Αυτόματα, θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε σε ποιο από τα υπάρχοντα boards θα προστεθεί το post σας. Εάν δεν σας ικανοποιούν τα υπάρχοντα, μπορείτε να προσθέσετε εσείς κάποιο board πληκτρολογώντας ένα όνομα και κάνοντας κλικ στο Create. Προσθέστε μια περιγραφή και κάντε κλικ στο Pin It.  




Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε φωτογραφίες στο λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Add+, επάνω δεξιά και θα εμφανιστούν τρεις επιλογές. Κάντε κλικ στην επιλογή Add a pin, ακόλουθα με copy/paste επικολλήστε το URL της επιλογής σας και πατήστε Find Images για να γίνει αυτόματη αναζήτηση φωτογραφιών από το site. Ακόλουθα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Board και να το κάνετε Pin it. Η επιλογή Upload a Pin σας επιτρέπει να ανεβάσετε περιεχόμενο απευθείας από το PC σας, ενώ τέλος η επιλογή Create a Board, προσφέρει την επιλογή δημιουργίας προσωπικών Boards με τον καθορισμό αρκετών παραμέτρων Ονόματος, Κατηγορίας, Ιδιωτικότητας και πρόσκλησης επαφών σας.


http://www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...