Google+ Το Ξέφωτο: Tongue-patch: η ακραία, επίπονη νέα "μόδα" στην απώλεια βάρους

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Tongue-patch: η ακραία, επίπονη νέα "μόδα" στην απώλεια βάρους

Μια χειρουργική επέμβαση στη γλώσσα που καθιστά την κατάποση στερεάς τροφής ανυπόφορη, υπόσχεται απώλεια μέχρι και 13 κιλών σε ένα μήνα.

Πρόκειται για την πιο ακραία εφαρμογή του"μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος": ένα έμπλαστρο στο μέγεθος γραμματοσήμου τοποθετείται με έξι ράμματα πάνω στη γλώσσα του "ασθενή" υποχρεώνοντάς τον να καταναλώνει τροφή μόνο σε υγρή μορφή και οδηγώντας -με ιδιαίτερα επίπονο και δραστικό τρόπο- σε δραματική απώλεια βάρους.
Η μέθοδος έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής στην Καλιφόρνια (που αλλού;), όπου προς το παρόν εφαρμόζεται μόνο σε ένα εργαστήριο στο Beverly Hills, από τον Dr. Nikolas Chugay έναντι 2.000 δολαρίων. Στη Βενεζουέλα, ωστόσο, τη μέκκα της πλαστικής χειρουργικής και των ακραίων καλλωπιστικών επεμβάσεων, η εφαρμογή του "patch" κοστίζει μόνο 150 δολάρια, με τα στατιστικά να μιλούν για 900 τέτοιες επεμβάσεις κάθε μήνα.

Το "patch" μπορεί να διατηρηθεί μέσα στο στόμα μόνο για ένα μήνα (καθώς αν μείνει παραπάνω θα αρχίσει να... γίνεται ένα με τη γλώσσα) ωστόσο καθ'όλη αυτή τη χρονική περίοδο ο "ασθενής" είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί μια αυστηρή δίαιτα 800 θερμίδων που του χορηγείται την ημέρα της επέμβασης. Φυσικά μιλάμε αποκλειστικά για τροφή σε υγρή μορφή, αφού το πρήξιμο και ο πόνος καθιστούν αδύνατο το μάσημα και την κατάποση στερεού φαγητού.

Αν και οι γιατροί που εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο ενημερώνουν για τις παρενέργειες (πόνος, πρήξιμο, δυσκολία στην ομιλία και τον ύπνο κτλ) δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση για τις φλεγμονές και τις μολύνσεις που μπορεί να προκαλέσει το έμπλαστρο, ούτε για την πιθανότητα να πάθει ο "ασθενής" αναρρόφηση, να καταπιεί τη γλώσσα του, να μην μπορείςνα κλείσει το στόμα του, ή αν μη τι άλλο, να ξαναπάρει όλα τα κιλά που έχασε, μόλις αρχίσει να καταναλώνει ξανά κανονικό φαγητό.
Και για όποιον έχει ακόμα αμφιβολίες, μια τελευταία παρατήρηση: ο Dr. Chugay εφαρμόζει την ακραία αυτή μέθοδο από το 2009. Τέσσερα χρόνια μετά, ακόμα δεν έχει λάβει την έγκριση του Food & Drugs Administration...

http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...