Google+ Το Ξέφωτο: Νέες καταθέσεις στην υπόθεση εμπρησμού της Marfin το 2010

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νέες καταθέσεις στην υπόθεση εμπρησμού της Marfin το 2010


Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη για την υπόθεση εμπρησμού του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, το Μάη του 2010, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι σε αυτό.


Χθες κατέθεσαν ο σύζυγος της αδικοχαμένης 32χρονς Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν έγκυος, ο οποίος μετέφερε τις τελευταίες αγωνιώδεις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τη σύζυγό του.  Όπως είπε ο Χρήστος Καραπαναγιώτης, σε παλαιότερες συζητήσεις με τη σύζυγό του, αυτή είχε επισημάνει την έλλειψη εξόδου έκτακτης ανάγκης και είχε πει ότι σε περίπτωση φωτιάς θα έπρεπε να πηδήξει από το αέτωμα του κτιρίου στο διπλανό για να σωθεί. Ο μάρτυρας συμπλήρωσε ότι η μοναδική είσοδος - έξοδος του καταστήματος ήταν κλειδωμένη με αποτέλεσμα η τράπεζα να μετατραπεί σε παγίδα θανάτου για τους εργαζόμενους που είχαν μείνει σε αυτήν. «Τους εξανάγκασαν να ζήσουν ένα φρικτό θάνατο» είπε.

Συγκλονιστικές ήταν και οι καταθέσεις συναδέλφων των θυμάτων που επίσης εγκλωβίστηκαν στο φλεγόμενο κτίριο και κατάφεραν να διαφύγουν την τελευταία στιγμή πηδώντας από τα μπαλκόνια ή την ταράτσα. Οι Γιώργος Γκόλιας και Γιώργος Σταυρογιαννάκης επιβεβαίωσαν την έλλειψη εξόδου κινδύνου και περιέγραψαν την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο κτίριο ως «φλεγόμενη καμινάδα». Ο κ. Σταυρογιαννάκης δήλωσε ότι ακόμη και σήμερα η τράπεζα δεν αναγνωρίζει την ευθύνη της και δεν έχει δώσει καμία αποζημίωση. Συμπλήρωσε, επίσης, κάτι που επιβεβαίωσε και άλλος συνάδελφός του, που κατέθεσε χθες, ο Σωτήρης Παπατζίκης, ότι σε συνάντηση που επιζώντες υπάλληλοι είχαν με το ΔΣ της τράπεζας, τους ειπώθηκε ότι κακώς έμειναν στην τράπεζα να εργαστούν και ότι θα έπρεπε να έχουν φύγει παρά το γεγονός ότι η εντολή που τους είχε δοθεί από τους διευθύνοντες στο υποκατάστημα ήταν να μείνουν κανονικά στις θέσεις τους!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη συγκεκριμένη υπόθεση με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης κατά συρροή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin, o Υπεύθυνος Ασφαλείας, η Διευθύντρια και η Υποδιευθύντρια του υποκαταστήματος. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους να φύγουν την ώρα που εκτυλίσσονταν σοβαρά επεισόδια μπροστά στο υποκατάστημα κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του μνημονίου, αν και οι εργαζόμενοι το ζήτησαν επανειλημμένως, ενώ επισημαίνει ότι στο υποκατάστημα δεν υπήρχαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...