Google+ Το Ξέφωτο: Κομισιόν: Δεν θέτει βέτο η τρόικα στη συγχώνευση ΕΤΕ - Eurobank

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κομισιόν: Δεν θέτει βέτο η τρόικα στη συγχώνευση ΕΤΕ - Eurobank


Η τρόικα δεν έχει θέσει βέτο στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
με αφορμή τη φημολογία των τελευταίων ημερών περί ενστάσεων από πλευράς των διεθνών δανειστών όσον αφορά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Ο Ολιβιέ Μπαγί τόνισε, πάντως, πως η συγχώνευση θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο συμβατό προς την κοινοτική νομοθεσία, αλλά και κατά τρόπο που δεν θα επιβαρύνει το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε επίσης ότι επί του θέματος αυτού ο ρόλος της τρόικας είναι να διαπιστώνει αν η Ελλάδα είναι εντάξει ως προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.
Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά προφανώς και η επικείμενη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την ύπαρξη ενστάσεων από την πλευρά της τρόικας όσον αφορά την ολοκλήρωση της συμφωνίας Εθνικής - Eurobank, διαψεύσθηκε πολυεπίπεδα από ελληνικής πλευράς. Εκπρόσωποι της αγοράς από την πλευρά τους αναμένουν σαφείς απαντήσεις από όλες τις πλευρές και επισημαίνουν πως πρέπει άμεσα να αρθεί η όποια αβεβαιότητα επί του συγκεκριμένου θέματος.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...