Google+ Το Ξέφωτο: Επεισοδιακή κατάθεση Βενιζέλου σε Προανακριτική

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Επεισοδιακή κατάθεση Βενιζέλου σε Προανακριτική


Με επεισοδιακό τρόπο συνεχίζεται η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», η οποία διακόπηκε για δεύτερη φορά μετά από νέο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης απέβαλε από τη συνεδρίαση τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης -που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης και επέστρεψε- μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον "γελοίο και χοντρό", προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τον απέβαλε από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε έξω από την αίθουσα για να πιει έναν καφέ μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για προνομιακή μεταχείριση του κ. Βενιζέλου.

Λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους λέγοντας:

«Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης, είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης με την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση.

Επίμαχο σημείο, στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής, αναμένεται να είναι το πότε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός Οικονομικών, παρέλαβε το αντίγραφο της λίστας, από τον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι το παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου του 2011, ωστόσο από την πλευρά του κ. Διώτη, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία του κατάθεση στην Προανακριτική, ανέφερε ότι του το παρέδωσε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ανάμεσα στα άλλα διαπιστώνει άνοιγμα τριών αρχείων από το user «v», στις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2011.

Η κατάθεση του κ.Βενιζέλου διεκόπη για πρώτη φορά για λίγα λεπτά από καβγά που ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Το έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σημειώθηκε στην αρχή της κατάθεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η συνεδρίαση.

Αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στη διάρκεια των ερωτήσεων του κ. Κασιδιάρη, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για προνομιακή μεταχείριση του κ. Βενιζέλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος που βγήκε έξω από την αίθουσα για έναν καφέ μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα σχολίασε χαριτολογώντας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης, είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

Ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε και η κατάθεση Βενιζέλου στην Προανακριτική συνεχίστηκε για να διακοπεί και πάλι για 15 λεπτά εξαιτίας του νέου φραστικού επεισοδίου. tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...