Google+ Το Ξέφωτο: Χαράτσι και ανασχηματισμός επί τάπητος στο Μαξίμου

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Χαράτσι και ανασχηματισμός επί τάπητος στο Μαξίμου


Κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει τις άφιξης της τρόικας και των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν από αύριο.


Στη σύσκεψη, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα και αναμένεται να είναι «μαραθώνια», οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα επιχειρήσουν να βρουν τη «χρυσή τομή» μέσω των ενδοκυβερνητικών διαφωνιών με αιχμή το χαράτσι ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη βρίσκεται, εκτός από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ παραμένει «αγκάθι»,  όπως παραδέχθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Παρόλο που το οικονομικό επιτελείο προωθεί μειώσεις 15%-20% στο χαράτσι, η ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να πείθεται με τον ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλο να δηλώνει πως το κόμμα αναμένει την τελική πρόταση για το τέλος ακινήτων και να προσθέτει ότι «έτσι όπως έχει η κατάσταση, το αρχικό χαράτσι δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε».

Κυβερνητικά στελέχη έχουν αποδεχθεί την αναγκαιότητα διατήρησης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ και για το τρέχον έτος, καθώς η τρόικα δεν εμπιστεύεται την ικανότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να συλλέξει τα έσοδα που σήμερα συγκεντρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει και θέμα ανασχηματισμού, αλλά όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αποχωρήσει από τη χώρα μας. sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...