Google+ Το Ξέφωτο: Αντιπαράθεση για τους επίορκους στη Βουλή

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αντιπαράθεση για τους επίορκους στη Βουλή


Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση για το πόσοι είναι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη προς τον Αντώνη Μανιτάκη σήμερα στη Βουλή. Ο κ. Ψυχάρης
επέκρινε τη μεγάλη καθυστέρηση στον εντοπισμό και την απομάκρυνσή από το Δημόσιο όσων έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την ποινική δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε στον υπουργό Δοικητικής Μεταρρύθμισης ότι κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο προστάτης των επίορκων, με τον Αντώνη Μανιτάκη να απαντάει ότι εδώ και 70 χρόνια ο υπουργός δεν απολύει, αλλά νομοθετεί.

Ο κ. Μανιτάκης παρουσίασε στοιχεία για τους επίορκους και είπε ότι εδώ και ένα μήνα παρέλαβε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ένα CD με 1900 υποθέσεις υπαλλήλων που διώκονται για βαριά ποινικά αδικήματα από το 2007 και μετά και ότι τα στοιχεία αυτά έχουν διαβιβαστεί στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ώστε να διερευνηθεί εάν οι υποθέσεις αυτές έχουν και ποινικές διαστάσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι στιγμής εκκρεμούν 1533 υποθέσεις στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια και στα δευτεροβάθμια 320. Όπως είπε ο υπουργός, τα δευτεροβάθμια εξετάζουν κάθε εβδομάδα 10 με 15 υποθέσεις.

Το δεύτερο τμήμα του δευτεροβάθμιου συμβουλίου που ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2012 έχει εξετάσει μέχρι στιγμής 250 υποθέσεις και έχει επιβάλλει την ποινή της παύσης σε 89 περιπτώσεις. Μόνο τον Μάρτιο εξετάστηκαν 26 περιπτώσεις και επεβλήθη η ποινή της οριστικής παύσης σε 8 υπαλλήλους από τους οποίους οι πέντε απουσίαζαν αδικαιολόγητα για μεγάλο διάστημα από την δουλειά τους.

Ο κ. Μανιτάκης υπογράμμισε ότι δεν του είναι ευχάριστο να μιλάει με νούμερα για όλα αυτά γιατί εκτείθενται και οι συνεπείς δημόσιοι υπάλληλοι.

Από την μεριά του, ο Ανδρέας Ψυχάρης στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα και ότι η απόλυση των επίορκων θα ικανοποιήσει και το λαϊκό αίσθημα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε και στοιχεία αναφορικά με την λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων και λέγοντας ότι συγκροτήθηκαν όλα εκτός από 4-5 που καθυστερούν εξαιτίας παραίτησης των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα αντικατασταθούν το προσεχές διάστημα.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...