Google+ Το Ξέφωτο: Κιμ Γιονγκ Ουν: Τα πυρηνικά όπλα μέσα αποτροπής

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τα πυρηνικά όπλα μέσα αποτροπής


"Η πυρηνική ισχύς μας είναι μια αξιόπιστη αποτροπή του πολέμου και μια εγγύηση για την προστασία της κυριαρχίας μας", δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.
Τα πυρηνικά όπλα λειτουργούν ως μέσα αποτροπής δυνητικών εισβολέων και ως θεμέλιο για την ευημερία της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ομιλία που εκφώνησε την Κυριακή και το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

"Η πυρηνική ισχύς μας είναι μια αξιόπιστη αποτροπή του πολέμου και μια εγγύηση για την προστασία της κυριαρχίας μας", δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ομιλία την οποία εκφώνησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας.

Η ομιλία φάνηκε να σηματοδοτεί μια στροφή στην οικονομική ανάπτυξη και ο Κιμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να σύρουν τη Βόρεια Κορέα σε μια κούρσα εξοπλισμών με στόχο να δημιουργήσουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξή της.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν κοντά στις ακτές της Νότιας Κορέας ένα αντιτορπιλλικό ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους, έγινε γνωστό από την Ουάσινγκτον, η οποία θέλει έτσι να υπογραμμίσει την υποστήριξή της προς τη Σεούλ έναντι των απειλών της Πιονγκγιάνγκ.

Το USS Fitzgerald, το οποίο συμμετείχε σε ναυτικά γυμνάσια, εστάλη νοτιοδυτικά της χερσονήσου αντί να επιστρέψει στο αγκυροβόλιό του στην Ιαπωνία, δήλωσε χθες αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ανάπτυξη αυτή προσφέρει "περισσότερες επιλογές στην αντιπυραυλική άμυνα, αν αυτή καταστεί απαραίτητη", πρόσθεσε η πηγή.

Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι ανέπτυξαν "αόρατα" καταδιωκτικά αεροπλάνα F-22 στο πλαίσιο των αμερικανο-νοτιοκορεατικών γυμνασίων που διεξάγονται αυτή την περίοδο όπως κάθε χρόνο, αλλά αυτή τη φορά σ' ένα υπόβαθρο ζωηρών εντάσεων.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...