Δεν τα καταφέρνετε και τόσο καλά και θέλετε να φτιάξετε έναν καλό φραπέ; Δεν είναι δύσκολο, λίγα πραγματάκια πρέπει να προσέξετε, δείτε!
Για τους λάτρεις του παγωμένου φραπέ, είναι μεγάλη υπόθεση να τα καταφέρετε να τον φτιάξετε απολαυστικό, θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας δώσει ένα ευχάριστο ξεκίνημα στη μέρα σας. :)
Θα δούμε τι θα πρέπει να προσέξουμε αν τον φτιάξουμε με μίξερ ή με σέικερ, απλά και κατανοητά!
Πως να φτιάξω έναν καλό φραπέ με μίξερ
Για να φτιάξετε έναν καλό φραπέ με μίξερ, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:
1) βάλτε σε ένα ποτήρι 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού καφέ φραπέ,
2) αν τον θέλετε γλυκό βάλτε και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη, για μέτριο βάλτε 1 κουταλιά
3) βάλτε πολύ λίγο κρύο νερό!
προσοχή: βάλτε ελάχιστο νερό(~1-2 κουταλιές της σούπας), γιατί άμα βάλετε πολύ, τότε όλος σας ο καφές θα γίνει αφρός!
4) χτυπήστε το μίγμα με το μίξερ, όχι για πολύ ώρα!
προσοχή: φροντίστε το μίξερ να φτάνει στον πάτο και χτυπήστε όσο λιγότερο γίνεται, μέχρι να νιώσετε ότι έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και ο καφές.
Αν τον χτυπήστε πολύ λίγο, τότε θα πίνετε κόκκους ζάχαρης και καφέ, ενώ αν τον χτυπήσετε πολύ, τότε ο φραπέ σας θα γίνει νεροζούμι.
Φροντίστε αυτό το λίγο χτύπημα να γίνει σωστά και να διαλύσετε τους κόκκους.
5) προσθέστε ~1-2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
προσοχή: το γάλα εβαπορέ είναι συμπυκνωμένο. Αν πρόκειται να προσθέσετε φρέσκο γάλα, θα πρέπει να βάλετε περίπου την 3πλάσια ποσότητα!
6) προσθέστε 2 μεγάλα παγάκια
προσοχή: μην προσθέσετε πολλά μικρά παγάκια, αλλά 2 μεγάλα, θα γίνει καλύτερος!
7) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω
8) βάλτε το καλαμάκι και γυρίστε το 3-4 σβούρες ώστε να έρθουν όλα στα ίσια τους!
και είστε έτοιμοι! Μόλις κάνατε έναν πολύ καλό φραπέ με μίξερ!
Πως να φτιάξω καλό φραπέ με σέικερ
Για να φτιάξετε φραπέ με σέικερ ο οποίος να είναι πολύ καλός, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:
1) προσθέστε τις αναλογίες που προαναφέραμε πριν στα βήματα 1,2,3, στο σέικερ σας
2) προσθέστε ένα μεγάλο παγάκι, θα βοηθήσει στο να γίνει καλύτερο χτύπημα!
3) κλείστε καλά και ανακινήστε. Κάντε περίπου 30 ανακινήσεις ”πήγαινε-έλα” (~15 ”πάνε” , ~15 ”έλα”) δυνατά
4) προσθέστε 1-2 ακόμα μεγάλα παγάκια σε ένα άλλο ποτήρι
5) προσθέστε γάλα (δείτε βήμα 5 από πιο πάνω)
6) ρίξτε τον συμπυκνωμένο αφρό σας μέσα στο ποτήρι με τον πάγο και το γάλα
7) βάλτε λίγο παγωμένο νερό στο σέικερ, ξεπλύντε, και ρίξτε το μέσα στο ποτήρι!
8) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω
9) βάλτε το καλαμάκι κάνοντας 3-4 γύρους ώστε να έρθουν όλα στη θέση τους!
και είμαστε έτοιμοι! Μόλις φτιάξαμε έναν υπέροχο φραπέ με σέικερ!
Αν έχετε βρει και τη δική σας φόρμουλα ώστε να φτιάχνετε καλό φραπέ, ή αν έχετε βρει κάποια ιδιαίτερη φόρμουλα που τον κάνει σπέσιαλ, γράψτε την σε σχόλιο παρακάτω.
Καλή απόλαυση λοιπόν!
http://coolweb.gr
entopizete ena lathos parapanw.....pou mpwrei na odhghsei se katastrofika apotelesmata!DEN vazoume kruo nero sthn arxh!!!alla zesto....nai zesto(polu swsta upothike ,mikrh posothta gia na mhn ginei sapounada gia mpougada)!gia na dialusei h zaxarh pio eukola!kai meta sumplironoume me kruo!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε. Παρακαλώ όμως όχι με greeklish. Ας γράφουμε Ελληνικά.
ΑπάντησηΔιαγραφή