Google+ Το Ξέφωτο: Πλουτίζοντας από την Φτώχεια: Η JP Morgan αποκτά υπερκέρδη με την αύξηση του αριθμού των φτωχών στις Η.Π.Α

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πλουτίζοντας από την Φτώχεια: Η JP Morgan αποκτά υπερκέρδη με την αύξηση του αριθμού των φτωχών στις Η.Π.Α




Στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου ένας στους εφτά πολίτες ζεί με κουπόνια φαγητού. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν με κουπόνια φαγητού έχει αυξηθεί κατα 14 εκατομμύρια από την αρχή της προεδρείας του Ομπάμα.
Το Πρόγραμμα Πρόσθετης Υποβοήθησης της Διατροφής (SNAP) παρέχει οικονομική βοήθεια για την αγορά φαγητού σε άτομα και οικογένειες χαμηλού ή μηδενικού εισοδήματος που ζουν στις Η.Π.Α.


Αποτελεί ένα πρόγραμμα ομοσπονδιακής βοήθειας, το οποίο διαχειρίζεται από την Υπηρεσία Φαγητού και Διατροφής του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α, αλλά τα σχετικά επιδόματα διανέμονται από τις ξεχωριστές πολιτείες της χώρας. Η κοινή ονομασία του προγράμματος είναι Πρόγραμμα Κουπονιών Φαγητού.
Κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους 2010, διανεμήθηκαν κουπόνια φαγητού αξίας 65δις δολλαρίων, το οποίο αντιστοιχούσε σε μέσο επίδομα 133 δολαρίων το μήνα ανά δικαιούχο του νοικοκυριού.
Η JP Morgan καταφέρνει να αποκτά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα τεράστια υπερκέρδη, καθώς είναι η εταιρία που εκδίδει χρεωστικά κουπόνια φαγητού σε 26 πολιτείες των Η.Π.Α και στην περιοχή της Columbia.
Σύμφωνα με μετρήσεις της ίδιας της JP Morgan τα καθαρά έσοδα από την έκδοση των χρεωστικών αυτών καρτών ανήλθαν στα 5,47 δις δολλάρια!!! κατά την διάρκεια του 2010.
Η JP Morgan πληρώνεται ανά πελάτη, έτσι καθώς ανεβαίνουν τα άτομα που ζουν με κουπόνια φαγητού, η επιχείρηση κερδίζει περισσότερα χρήματα.
Υπο αυτές τις συνθήκες, είναι προς το συμφέρον της JP Morgan να κρατούνται υψηλά οι αριθμοί των φτωχών ατόμων στις Η.Π.Α. Η JP Morgan ενδιαφέρεται να κερδίσει όσο περισσότερα χρήματα κατά το ταχύτερο δυνατόν, και αν καταφέρει να εντάξει ολοένα και περισσότερους Αμερικανούς στο πρόγραμμα κουπονιών φαγητού και να τους κρατήσει ‘’δέσμιους’’ σε αυτό για όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο επικερδές θα είναι για την επιχείρηση.
Ένα είναι βέβαιο: ότι η διοίκηση Ομπάμα βοηθάει όσο μπορεί για την διατήρηση αυτής της θλιβερής πραγματικότητας. Παρόλο που 46 εκατομμύρια Αμερικανοί συμμετέχουν σε προγράμματα κουπονιών φαγητού, η διοίκηση Ομπάμα σκοπεύει να χορηγήσει μεγάλα ποσά για να μπορέσουν να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα σε αυτά τα προγράμματα.
Παρόλη την ιστορική αύξηση στη χρήση κουπονιών φαγητού, η διοίκηση Ομπάμα πιστεύει ότι δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που λαμβάνουν κουπόνια και θα προσφέρει επιχορηγήσεις ύψους 75.000 δολαρίων σε ομάδες που σχεδιάζουν «αποτελεσματικές» στρατηγικές για να αυξηθεί η «συμμετοχή στο πρόγραμμα» για όσους ακόμη δεν έχουν υπαχθεί σε αυτό.
Στην πραγματικότητα, ο Γραμματέας Γεωργίας των Η.Π.Α. Tom Vilsack δηλώνει ότι ‘εάν καταφέρουμε και εισάγουμε ακόμη περισσότερους Αμερικανούς σε αυτό το πρόγραμμα, θα πετύχουμε έναν θαυμάσιο τρόπο ανάκαμψης της οικονομίας μας. ".
Και βεβαίως, η JP Morgan θα συνεχίσει να έχει υπερκέρδη. Η δραστηριότητα της και ο σκοπός της, λοιπόν, είναι η ολοένα και μεγαλύτερη επίτευξη κέρδους από την αύξησης της εξάρτησης των ανθρώπων από κουπόνια φαγητού...

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...