Google+ Το Ξέφωτο: Μοναδική βιβλιοθήκη βρίσκεται πάνω στα σύνορα δυο χωρών!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μοναδική βιβλιοθήκη βρίσκεται πάνω στα σύνορα δυο χωρών!

 

Η βιβλιοθήκη Haskell  είναι ένα ασυνήθιστο κτίριο που βρίσκεται στα σύνορα των ΗΠΑ και του Καναδά. Χτισμένο το 1904 πάνω στα σύνορα της πόλης Stanstead, του Καναδά καθώς και του Derby των ΗΠΑ.

Η βιβλιοθήκη έχει επίσης στο δεύτερο όροφο της, μια όπερα η οποία επίσης χωρίζεται από τη γραμμή των συνόρων. Επίσημα ονομάζεται "
Βιβλιοθήκη Haskell  και Λυρική Σκηνή» που κατασκευάστηκε σκόπιμα στα σύνορα των ΗΠΑ και του Καναδά από μια αμερικάνικη εταιρία. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Carlos Haskell (Αμερικάνος) και η Καναδέζικης καταγωγής σύζυγός του Martha Stewart Haskell ήθελαν να χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους και των δύο χωρών.

Η θέση του κτιρίου στα διεθνή σύνορα των δύο χωρών έχει δημιουργήσει κάποιες ασυνήθιστες καταστάσεις:
 

  •        Τα βιβλία της βιβλιοθήκης είναι στην καναδική πλευρά και το αναγνωστήριο βρίσκεται στην πλευρά των ΗΠΑ. (μοναδική βιβλιοθήκη στις ΗΠΑ χωρίς βιβλία).
  •        Η σκηνή της όπερας και οι θέσεις, οι μισοί είναι στην καναδική πλευρά και το υπόλοιπο μισό είναι στο πλευρό των ΗΠΑ.
  •        Το κτίριο έχει δύο διευθύνσεις και δύο ταχυδρομικούς κώδικες.
                   - 1. Καναδάς Side - 1 Εκκλησία Rue, Stanstead, QC, - J0B 3E2
                   - 2. ΗΠΑ Side - 93 Caswell Avenue, Derby Line, VT, - 05829
   

  •        Υπάρχουν δύο χώροι στάθμευσης για τη βιβλιοθήκη. Μια σε κάθε πλευρά των συνόρων.
  •       Η είσοδος στη βιβλιοθήκη είναι από την πλευρά των ΗΠΑ και οι κάτοικοι του Καναδά πρέπει να παρκάρουν το αυτοκίνητο από την πλευρά του Καναδά και να περάσουν τα σύνορα υπό το άγρυπνο βλέμμα των συνοριακών φρουρών ασφαλείας. Είναι παράνομο να περάσουν τα σύνορα αν δεν έχουν σκοπό να μπουν στην βιβλιοθήκη, εκτός αν κάποιος έχει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.
  •      Μια παχιά γραμμή των συνόρων περνά μέσα από τη βιβλιοθήκη και την όπερα, με σαφήνεια για την οριοθέτηση των συνόρων. Ωστόσο, δεν υπάρχει, περιορισμός στο εσωτερικό του κτιρίου στην μετακίνηση από τη μία πλευρά στην άλλη πλευρά.
Το κτίριο και οι εγκαταστάσεις της διέπονται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο - τέσσερις Αμερικανοί και τρεις Καναδοί.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...