Google+ Το Ξέφωτο: Πάρκο από πηλό στην Κίνα!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πάρκο από πηλό στην Κίνα!



Ένα μοναδικό πολιτιστικό πάρκο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πηλό έχει ανοίξει τις πύλες του πρόσφατα για το κοινό, στην Tangshan στην Κίνα.
Διαθέτει σειρές των σπιτιών, πολυσύχναστους δρόμους που γεμίζουν με τους εμπόρους και τα καρότσια (κάρα) τουςτο πάρκο είναι μια αναπαραγωγή της Ζανγκ Zerui και του διάσημου πίνακα ζωγραφικής Riverside κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Qingming. Ο άνθρωπος πίσω από το μοναδικό αυτό έργο είναι ένας ντόπιος από την πόλη  Fengrun, με το όνομα Qin Shiping.
Ο Tangshan ασχολείται με την κεραμική, και εργάστηκε ως γλύπτης και ζωγράφος από τότε που ήταν νεαρό αγόρι. Το 2005, είχε την ιδέα να δημιουργήσει αυτή την μοναδική κατασκεύη στην Κίνα, και επειδή ήταν πάντα οπαδός της ζωγραφικής της Zhang Zherui, αποφάσισε να αναδημιουργήσει τις εικόνες που απεικονίζονται στο έργο της καλλιτέχνιδας με γλυπτά από πηλό.



 Ο Qin Shiping άρχισε να δημιουργεί το 2008. Προσέλαβε δύο εμπειρογνώμονες σε πήλινο γλυπτό με αρκετή εμπειρία πίσω τους, και 100 εργαζομένους και ξεκίνησε για το έργο. Τρία χρόνια αργότερα, το πάρκο γλυπτικής Tangshan έχει τελικά ολοκληρωθεί και άνοιξε για το ευρύ κοινό. Είναι 300 μέτρα μήκος και 60 μέτρα πλάτος και έχει χτιστεί στα 2 / 3 κλίμακας φυσικού μεγέθους. Το ακριβές κόστος του πάρκου δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά το  2009, ο Qin Shiping δήλωσε ότι είχε ήδη επενδύσει πάνω από 10 εκατομμύρια γιουάν (1.545.000 δολάρια).


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...