Google+ Το Ξέφωτο: Υπερηχητικό αεροπλάνο με καύσιμα φύκια θα κάνει το ταξίδι Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μια ώρα.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Υπερηχητικό αεροπλάνο με καύσιμα φύκια θα κάνει το ταξίδι Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μια ώρα.


 
 
Ικανό να ταξιδεύει πάνω από τα όρια της ατμόσφαιρας με ταχύτητα 3.125 μίλια την ώρα και με καύσιμα από φύκια, το όχημα της EAD με το προτεινόμενο όνομα ZEHST ( Zero Emission Hypersonic Transportation -- Υπερηχητικό μεταφορικό μέσο μηδενικής εκπομπής), θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ενός εναέριου ταξιδιού. Το διαρκείας οκτώ ωρών ταξίδι Λονδίνου - Νέας Υόρκης για παράδειγμα θα μπορούσε να γίνει σε μια ώρα (ο μισός χρόνος από εκείνο του Concorde.)

Εκεί που το Concorde απέτυχε λόγω υψηλού θορύβου κατά την απογείωση και προσγείωση, ακριβών εισιτηρίων, παλαιού θαλάμου διακυβέρνησης και απαγορευτικού κόστους συντήρησης, το ZEHST θα είναι “από τα πιο οικολογικά αεροπλάνα” χάρις στα βιολογικά καύσιμα από φύκια.
 
 
 
 

Εξοπλισμένο με πυραυλοκινητήρες που θα το ωθήσουν έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα, ισχυρούς αεριοπροωθητήρες που θα του δίνουν ταχύτητα ταξιδιού της τάξης των 4 Mach και συμβατικούς στροβιλοκινητήρες για “αθόρυβη” απογείωση και προσγείωση, το ZEHST θα είναι έτοιμο για το παρθενικό ταξίδι του σε περίπου … 40 χρόνια.

Σίγουρα ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά πόσοι θα το προτιμήσουν για τα ταξίδια τους;
Σύμφωνα με τον David Kaminski-Morrow, αρθρογράφο στο Flight International : “ Προς το παρόν πρόκειται για μια ιδέα, η οποία όμως είναι εντός ρεαλιστικών ορίων, η τεχνολογία υπάρχει ήδη. Η πραγματική δυσκολία είναι να το κάνουμε και οικονομικά συμφέρον. Θα απαιτηθούν αρκετά δισεκατομμύρια από τη σχεδίαση μέχρι την υλοποίηση.”

Και έχει δίκιο. Όπως απέδειξε η μοίρα του Concorde, το μεγάλο κόστος λειτουργίας και συντήρησης τέτοιων αεροσκαφών είναι και η αιτία της εξαφάνισής τους. Αλήθεια ποιος Αμερικανός καίγεται από την επιθυμία να πληρώσει 10.000 δολάρια για να δει τη Βασιλική Οικογένεια μέσα σε μια ώρα ; Πάντως όχι εγώ.

http://www.dailytech.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...