Google+ Το Ξέφωτο: Εξοχικό στο Παρίσι, τη Χαβάη και το Τόκιο με 49 ευρώ; Και όμως ναι!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εξοχικό στο Παρίσι, τη Χαβάη και το Τόκιο με 49 ευρώ; Και όμως ναι!


 
Μήπως φέτος να κάνατε τη διαφορά στις διακοπές σας νοικιάζοντας με 50 ευρώ την ημέρα ένα beach house στις Μαλδίβες;

Κοιτάζετε έξω από το παράθυρο της κουζίνας καθώς φτιάχνετε τον πρώτο καφέ της ημέρας. Ένα χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη σας καθώς το βλέμμα σας αιχμαλωτίζει ο περήφανος Πύργος του Άιφελ. Επαναλαμβάνετε το ίδιο σκηνικό και από άλλη κουζίνα. Μόνο που τώρα, το βλέμμα σας χάνεται στα πέρατα του Ατλαντικού. Όχι, δεν είστε κροίσος με ιδιόκτητα σπίτια σε όλο τον πλανήτη. Είστε απλά «ψαγμένος» ταξιδιώτης…

Τα ξενοδοχεία σας φαίνονται ψυχρά και απόμακρα. Θέλετε να ζήσετε την έντονη ζωή του Παρισιού αλλά μετά να γυρίσετε στο σπίτι και να κουρνιάσετε στον καναπέ. Λατρεύετε το απέραντο γαλάζιο της Χαβάης. Όμως, μετά το surf, θέλετε να φτιάξετε μια σπιτική μακαρονάδα! Πως θα τα συνδυάσετε όλα αυτά; Μα φυσικά, νοικιάζοντας ένα σπίτι αντί δωμάτιο ξενοδοχείου σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Φτιάξτε γιουβαρλάκια στο Λονδίνο!
Στην Ελλάδα, δεν αποτελεί ιδιαίτερα διαδεδομένη συνήθεια, όμως στο εξωτερικό, η ενοικίαση σπιτιών αντί δωματίων σε ξενοδοχεία, αποτελεί μια ιδιαίτερα διαδεδομένη τακτική. Οι ταξιδιώτες που λατρεύουν τις περιπλανήσεις ανά τον κόσμο αλλά δεν θέλουν να αποχωριστούν τις ανέσεις και τη «ζεστασιά» που προσφέρει ένα σπίτι, επιλέγουν την ενοικίαση μονοκατοικιών ή διαμερισμάτων σε όλο τον πλανήτη, συνδυάζοντας τη ζωή στο εξωτερικό με την σπιτική θαλπωρή.
Στο διαδίκτυο, θα βρείτε πολλά sites που προσφέρουν σπίτια προς ενοικίαση σε όλο τον κόσμο και μέσω φωτογραφιών ή εικονικής «περιπλάνησης» μέσα στο σπίτι, σας δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τους χώρους του σπιτιού αλλά και να ρίξετε μια ματιά στη γειτονιά που βρίσκεται.

Με 56 ευρώ την ημέρα μια γραφική χασιέντα στο Μεξικό θα γίνει το καταφύγιό σας...

Οι τιμές ενοικίασης, διαφέρουν αισθητά από τις αντίστοιχες τιμές ενοικίασης ενός δωματίου σε ξενοδοχείο και συχνά αποτελούν το μεγαλύτερο «δέλεαρ» για μια τέτοια επιλογή. Από μια δική μας μικρή περιπλάνηση, ανακαλύψαμε πως ένα παραθαλάσσιο σπίτι στη Florida, θα σας κοστίσει 49 ευρώ την ημέρα (!), μια βίλα στη Χαβάη με εκπληκτική θέα, θα σας κοστίσει 56 ευρώ ημερησίως ενώ μια γραφική χασιέντα στο Μεξικό θα επιβαρύνει μόνο με 70 ευρώ τον ταξιδιωτικό προϋπολογισμό σας!

Γιατί να επιλέξετε την ενοικίαση;

Αν αναρωτιέστε σε τι θα σας ωφελήσει η επιλογή της ενοικίασης ενός σπιτιού συγκριτικά με το ξενοδοχείο, ρίξτε μια ματιά στις παραπάνω τιμές. Η ζωή σε μια παραθαλάσσια βίλα στη Χαβάη, σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι ή σε ένα αρχοντικό στην καρδιά της Βιέννης, είναι μια εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσετε. Αντίθετα, η ζωή στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου μιας μεγάλης πόλης, όσο μεγάλο ή πολυτελές και αν είναι, δεν θα γεμίσει την φωτοθήκη του μυαλού σας με ηλιοβασιλέματα πίνοντας κοκτέιλ στη βεράντα σας στη Χαβάη ή με κρύες βραδιές με αναμμένο τζάκι και κρασί στο σαλόνι σας στο Παρίσι…
Η αίσθηση της θαλπωρής και της οικειότητας που προσφέρει ένα σπίτι, δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με το «ψυχρό» και «άχρωμο» δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Η ενοικίαση ενός σπιτιού επίσης, αποτελεί ιδανική ιδέα για μια μεγάλη παρέα που ταξιδεύει στο εξωτερικό και θέλει να επωφεληθεί από τις ανέσεις ενός πολυτελούς σπιτιού πληρώνοντας τα ελάχιστα δυνατά χρήματα.

Εβδομήντα ευρώ για ένα διαμέρισμα στην καρδιά του Παρισιού; Ακόμη το σκέφτεστε;
Τα περισσότερα σπίτια που νοικιάζονται ανά τον κόσμο, είναι πλήρως επιπλωμένα και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις (θέρμανση, ψύξη, γκαράζ και ενδεχομένως κήπο, barbeque, πισίνα, τζακούζι κ.λπ.). Και όλα αυτά, σε τιμές ξενοδοχείου 2 το πολύ αστέρων…
Τι πρέπει να προσέξετε;
Επειδή οι επιτήδειοι ποτέ δεν λείπουν και λόγω του ότι το διαδίκτυο είναι ένας ιδιαίτερα χρήσιμος αλλά και επικίνδυνος τόπος για συναλλαγές, καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε για την εγκυρότητα του ιστότοπου που επισκέπτεσθε.
Μην προκαταβάλλετε μεγάλα χρηματικά ποσά για την κράτησή σας και κυρίως μη δίνετε εύκολα τον αριθμό χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας. Μπορείτε να εκδώσετε μια προπληρωμένη πιστωτική κάρτα για τις διαδικτυακές συναλλαγές σας και επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου ή fax με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού ή το γραφείο ενοικίασης για τα περαιτέρω. Στα περισσότερα sites, θα βρείτε και χρήσιμες πληροφορίες, σε περίπτωση που θέλετε να νοικιάσετε και το δικό σας σπίτι για το διάστημα της απουσίας σας σε διακοπές, μια τακτική εξίσου διαδεδομένη στο εξωτερικό.

Info: www.homeaway.com και www.cybberrentals.com .

http://www.clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...