Google+ Το Ξέφωτο: Το απίθανο σπίτι του Pierre Cardin!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Το απίθανο σπίτι του Pierre Cardin!



 Ένα από τα πιο δημιουργικά, σε αρχιτεκτονική, σπίτια είναι αυτό του Pierre Cardin. Αυτό το αριστούργημα μοντέρνας αρχιτεκτονικής βρίσκεται 10 χλμ. από τις Κάννες και χτίστηκε το 1989. Αρχικά, το έργο ανατέθηκε από έναν πλούσιο βιομήχανο, αλλά πέθανε πριν από το τέλος της κατασκευής. Τότε ο Cardin έχοντας βρει αυτό το κτίριο και επένδυσε 50 εκατ. φράγκα.
Η βίλα ονομάζεται "Palais Bulles» και είναι 1200 τετραγωνικά μέτρα. Εκτός από τη βίλα, στη γύρω περιοχή υπάρχει ένα αμφιθέατρο 500 θέσεων, κήπο με διάφορες πισίνες νερού (φυσικά, στρόγγυλες).
Το σπίτι έχει 28 δωμάτια κυλινδρικά που μοιάζουν με σαπουνόφουσκες (τα κρεβάτια είναι επίσης στρόγγυλα). Το καθιστικό έχει καναπέδες με κοραλλιογενή χρώματα τα οποία έχουν σφαιρικό σχήμα. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες στους τοίχους, αλλά τα δάπεδα από τοίχο σε τοίχο είναι καλυμμένα με παχιά, αφράτα χαλιά.


Όσο για τα υλικά κατασκευής χάρη στην επιμονή του Cardin, αντί για τα παραδοσιακά ξύλο και μέταλλο, αποφασίστηκε να πειραματιστεί με πλαστικό, αφρώδες πλαστικό και πολυεστέρα.
"Αν υπάρχει παράδεισος στη γη, θα ήθελα μοιάζει με το σπίτι μου, - λέει ο μόδιστρος. - Έχω και άλλα σπίτια, αλλά είναι τέλεια προσαρμοσμένο για το χαρακτήρα μου και τη ζωή μου. "


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...