Google+ Το Ξέφωτο: Ταξίδι στα...αναρίθμητα νησιά της Μεγάλης Βρετανίας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ταξίδι στα...αναρίθμητα νησιά της Μεγάλης Βρετανίας







Η Μεγάλη Βρετανία αποτελείται από περισσότερα από χίλια νησιά, πολλά από τα οποία είναι μικροί βράχοι στη θάλασσα. Υπάρχουν όμως και άλλα, αρκετά μεγάλα, με άγρια ομορφιά και αξιοθέατα, τα οποία είναι τουριστικά υποτιμημένα.

Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα με τα πάνω από 1.500 νησιά της, κατέχει τα σκήπτρα στο νησιωτικό τουρισμό, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα νησιά στον κόσμο, άξια να τα επισκεφτεί κανείς. Και δε μιλάμε μόνο για τα νησιά της Ταϋλάνδης ή τη Χαβάη, αλλά και για άλλα που βρίσκονται ακόμη πιο κοντά μας, όπως για παράδειγμα αυτά της Μεγάλης Βρετανίας!

Καλά ακούσατε! Αν δεν το γνωρίζετε, η Μεγάλη Βρετανία αποτελείται από πάνω από χίλια νησιά, πολλά από τα οποία είναι μικροί βράχοι στη θάλασσα. Υπάρχουν όμως και άλλα, αρκετά μεγάλα, με άγρια ομορφιά και αξιοθέατα, τα οποία είναι όμως τουριστικά υποτιμημένα. Συγκεκριμένα, το συνολικό έδαφος της χώρας αποτελείται από τις βρετανικές Νήσους -τα δύο μεγάλα νησιά του Bρετανικού Aρχιπελάγους- και τα πολυάριθμα μικρά νησιά που βρίσκονται κοντά στις βρετανικές ακτές, όπως οι Ορκάδες, οι νήσοι Σέτλαντ και οι Εβρίδες, το Άνγκλσεϊ, αλλά και άλλα λιγότερο γνωστά, όπως το Incholm, το Piel, το Lundy, το νησί Mαν κ.ά..
Δείτε μερικά από τα εκατοντάδες νησιά της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι τουριστικά υποτιμημένα…


Man
Το νησί του Man ( www.isleofman.com ), βρίσκεται στην Ιρλανδική Θάλασσα και έχει πληθυσμό 76.512 κατοίκους. Πήρε το όνομά του από την κελτική φυλή των Μανξ, οι απόγονοι των οποίων κατοικούν εκεί έως σήμερα. Το Κοινοβούλιο των Μανξ ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα και έχει αυτονομία από το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλά ζητήματα, όπως αυτό της φορολογίας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα όμρφα τοπία, αλλά και να παρακολουθήσουν τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα μουσεία του.

Inchcolm

Πρόκειται για ένα νησί ( www.welcometoscotland.com/things-to-do/attractions/historic-attractions/fife/inchcolm-abbey-hs ) της Σκωτίας που βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία με αμμώδεις παραλίες κι ένα μοναστήρι (αββαείο). Εύκολα προσβάσιμο και με λίγο τουρισμό, βρίσκεται σχεδόν στη σκιά της Forth Bridge. Το μοναστήρι είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μοναστήρια της Σκωτίας. Μπορείτε να φτάσετε στο νησί με πλοίο από το Εδιμβούργο και είτε να το θαυμάσετε και να το φωτογραφίσετε σε μια κρουαζιέρα από τη θάλασσα, είτε το επισκεφτείτε και να περιηγηθείτε σε αυτό για περίπου 90 λεπτά.

Lundy
Δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα στο νησί Lundy ( www.lundyisland.co.uk/ ) και… τη Βόρεια Αμερική. Το νησί βρίσκεται εκεί που το κανάλι του Μπρίστολ συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό, και είναι πολύ μικρό σε έκταση. Οι περισσότεροι το επισκέπτονται για να δουν τα άγρια ζώα που ζουν εκεί, ή για να γνωρίσουν το χαλαρό και ήρεμο ρυθμό ζωής του. Το νησί εκδίδει τα δικά του γραμματόσημα με τιμή σε puffins όχι λίρες. Επίσης, στο νησί υπάρχει κάμπινγκ, παραθεριστικές κατοικίες κι ένας παλιός φάρος.

Piel
Η ακτή Cumbria ( www.visitcumbria.com/index.htm ), στα κεντρικά και δυτικά της Μεγάλης Βρετανίας, είναι παράλογα υποτιμημένη και βρίσκεται, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στη σκιά των μεγάλων λόφων και λιμνών, με ασύγκριτες φυσικές ομορφιές. Κοντά στο Barrow-in-Furness, βρίσκεται το νησί Piel ( www.pielisland.co.uk/ ), με ό,τι έχει απομείνει από το παλιό κάστρο. Η σύνδεση με το νησί γίνεται μέσω μικρών ferryboats, που εκτελούν τακτικά δρομολόγια, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

St Kilda
Το νησί St Kilda ( www.kilda.org.uk/ ), με τα εντυπωσιακά βράχια, βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Σκωτίας. Ο πληθυσμός του το… εγκατέλειψε στα 1930 και μετακινήθηκε προς την κυρίως χώρα. Όμως, παρέμειναν εκεί τα άγρια τοπία και οι μεγάλες αποικίες θαλάσσιων πτηνών. Οι επισκέπτες φτάνουν στο νησί με μικρές κρουαζιέρες από το νησί Harris.

Mersea
Αυτό το νησί του Essex ( www.mersea-island.com/index.cfm ), είναι το ανατολικότερο νησί που κατοικείται στη Βρετανία, μόλις 112 χιλιόμετρα από το Λονδίνο, με πληθυσμό 7.000 κατοίκους. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τους αμπελώνες που ξεκίνησαν από τη ρωμαϊκή περίοδο και να… ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, να απολαύσετε τις μοναδικές του παραλίες και να παρακολουθήσετε τα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται. Το νησί χωρίζεται σε ανατολικό και δυτικό, με το πρώτο να αποτελεί το πιο αγροτικό κομμάτι του και το δεύτερο, το πιο αστικό.

 http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...