Google+ Το Ξέφωτο: Ένα ξενοδοχείο 7 αστέρων στο Πακιστάν!!

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ένα ξενοδοχείο 7 αστέρων στο Πακιστάν!!


Το ξενοδοχείο Star Centaurus κόστους 350 εκατομμύριων δολαρίων στο Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν θα συμβάλει στην εδραίωση της χώρας στο χάρτη για τους διεθνείς προορισμούς, όταν το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2011. Το Centaurus όταν ολοκληρωθεί θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο επτά αστέρων στο Πακιστάν.
Δεν είναι μόνο αυτό αλλά θα αποτελεί την ταξιδιωτική εικόνα του Πακιστάν, διότι είναι τέτοιος ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός αυτού του έργου, που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο κτίριο ή μνημείο στο Πακιστάν. Τέτοιου τύπου σχέδιο κατασκευής κτιρίου το συναντάμε συνήθως στο Ντουμπάι, το Μπαχρέιν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Επίσης το Centaurus θα κατέχει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στο Πακιστάν (5 ορόφους) όπου είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα στη Μέση Ανατολή.


Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες. Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το Centaurus: Το συγκρότημα έχει σχεδιαστεί από τον Atkins, στου οποίου τα έργα περιλαμβάνονται το Burj Al Arab και το Jumeirah Beach Hotel στο Ντουμπάι, και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Μπαχρέιν. Πρόκειται για ένα έργο της Pak Gulf Construction η οποία είναι κατασκευαστική εταιρεία στον Περσικό Κόλπο και είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Al Tamimi (Σαουδική Αραβία) και της Sardar Builders (Πακιστάν).


Σύμφωνα με τη Wikipedia το 7 αστέρων ξενοδοχείο αποτελεί μέρος του σχεδίου Centaurus για την ανάπτυξη της περιοχής και περιλαμβάνει πάνω από 6,5 στρέμματα γης στο αρτηριακό διάδρομο του Ισλαμαμπάντ, που ονομάζεται Blue Area. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κτιρίου είναι ότι λόγω ότι η περιοχή είναι σεισμογενής σε περίπτωση σεισμού το ξενοδοχείο είναι σχεδιασμένο για να αντέχει σεισμό μέχρι 9,5 μεγέθους της κλίμακας ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...