Google+ Το Ξέφωτο: Σύντομα sport coupe η Saab

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Σύντομα sport coupe η Saab


Η Saab διανύει κάτι περισσότερο από ένα χρόνο ανεξαρτησίας μετά το διαζύγιο της από την GM δίχως να έχει χάσει ίχνος από την αίγλη της. Αντιθέτως, αποκαλύπτει τουλάχιστον εντυπωσιακά concept cars όπως το PhoeniX που βλέπετε στις οθόνες σας. Πρόκειται για το δημιούργημα ενός νέου σχεδιαστή που εξειδικεύεται στην δημιουργία αντικειμένων εμπνευσμένα από την αεροπλοΐα.


Σχεδιαστικά όλο το αυτοκίνητο μπορείτε να πείτε πως είναι μία λεπτομέρεια αφού δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις κάποιο στοιχείο παρόλο που το μάτι πέφτει κατευθείαν στα εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα, στο χαμηλωμένο αμάξωμα, στις αψίδες της γυάλινης οροφής και στην φανταστική εμπρός όψη που ενδεχομένως να μας βάζει υποψίες για τα μελλοντικά Saab.

Φωτογραφίες που να δείχνουν το εσωτερικό δεν υπάρχουν για την ώρα αλλά είναι γνωστό πως επικρατεί η μινιμάλ άποψη της Saab με την διάταξη να είναι 2+2. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του σχεδιαστή Jason Castriota το σύστημα multimedia υποστηρίζει πλατφόρμα Android για πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά τι υπάρχει κάτω από το καπό συναντάμε ένα turbo βενζινοκινητήρα 1,6 lt που αποδίδει 200 PS και 250 Nm ροπής. Ο κινητήρας υποβοηθάτε από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 34 PS που βρίσκεται στο πίσω μέρος και αυτόματα δημιουργείται το σύστημα τετρακίνησης eXWD.
Το πρωτότυπο Saab επιταχύνει από σε 5,9 sec για τα πρώτα 100 km/h ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Σχετικά με τη μέση κατανάλωση είναι στα 5 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 119 g/km.







http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...